Titlurile zilei

Un ieșean considerat lider al unei grupări infracționale a „căzut” la datorie! Celebrul Serviciu Anti-Mafia din Italia a comandat îngenuncherea sa! GALERIE FOTO (Exclusiv)

Publicat: 13 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un ieșean considerat lider al unei grupări infracționale a căzut la datorie Celebrul Serviciu Anti-Mafia din Italia a comandat îngenuncherea sa GALERIE FOTO Exclusiv
Judecătorii l-au arestat pe un ieșean acuzat de comiterea mai multor infracțiuni pe teritoriul Italiei

Un ieșean a fost băgat după gratii la cererea procurorilor anti-mafia din Italia. Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis cererea de arestare provizorie formulată de autoritățile italiene pe numele lui Adrian Ionuț Chelariu (fost Mihăilă). Ieșeanul a fost condamnat la o pedeapsă-record, în total fiind vorba despre peste 13 de ani de închisoare

Un ieșean, căutat de magistrații anti-mafia din Italia, a fost băgat după gratii. Bărbatul a fost condamnat în Peninsulă la peste 21 de ani de închisoare, conform propriilor afirmații. Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis recent cererea de arestare făcută pe numele lui Adrian Ionuț Chelariu (fost Mihăilă).

„Instanța admite propunerea de arestare provizorie în vederea predării formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate Adrian Ionuț Chelariu (fost Mihăilă), în vederea predării în baza semnalării introduse în Sistemul de Informații Schengen de Biroul SIRENE național din Italia, în vederea executării unui rest de pedeapsă de 10 ani, 3 luni de închisoare, din pedeapsa de 13 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare, aplicată prin hotărârea emisă de Curtea de Apel din Torino pe data de 18 octombrie 2018, pentru comiterea a 15 infracțiuni de conspirație infracțională de tip mafia armată, sprijinire și instigare la prostituție, violență privată, săvârșite între mijlocul anului 2009 și iunie 2013 în localitățile Torino, Rimini, Carmagnola (Torino) și alte locuri din provincia Torino, în calitate de autor și complice (infracțiuni: participare la o grupare infracțională, traficul ilicit de stupefiante și substanțe psihotrope), pe o durată de 15 zile”, au precizat magistrații ieșeni.

Procesul a fost amânat, pentru a se înainta mandatul european de arestare, însoțit de traducerea în limba română.

Ieșeanul Adrian Ionuț Mihăilă, acuzat că era „cap de mafie”!

În urmă cu mai bine de un an, reporterii „BZI” i-au luat un interviu lui Adrian Mihăilă (actual Chelariu). Ieșeanul de 40 de ani a relatat problemele pe care le-a avut în Italia. În iunie 2013, acesta a ajuns în vizorul procurorilor anti-mafia alături de alți conaționali. Astfel, Adrian Mihăilă, zis „Ochi”, le-a povestit reporterilor de unde a pornit povestea sa și cum a ajuns să fie condamnat în Italia.

„Am făcut sport de performanță atât în România, cât și în Italia. Am plecat în Italia în 2001, tocmai pentru a face sport. Am ajuns la Torino. Am evoluat pentru echipa Solano Mobili de Nichelino, dintr-o localitate din apropierea orașului Torino, unde se află cea mai mare comunitate de români. În iunie 2013, luptătorii anti-mafia din Italia au efectuat descinderi și ne-au luat.

A fost vorba despre 14 români, sportivi, care ne aflam acolo, aproximativ zece dintre noi fiind din Iași. Am fost acuzați de orice, poate mai puțin de terorism! Avem 27 de capete de acuzare, inclusiv de omor sau trafic de arme. Nu e nimic adevărat! Totul a pornit de la o plângere făcută la Parchet, pentru că noi aveam trei discoteci în zona respectivă. Procurorii italieni au afirmat că românii ar fi controlat toată regiunea Piemonte din 1992. Eu, în 1992, nici nu aveam buletin!”, a povestit Adrian Mihăilă.

„Cea mai mare grupare mafiotă din Italia”

Ieșeanul a mai relatat că, în zonă, nimeni nu a reușit să le creeze probleme românilor, acest lucru generând un fel de râcă în sânul celorlalte minorități.

„Au spus că noi constituiam cea mai mare grupare mafiotă din Italia, nefiind originari din Peninsulă. Am fost condamnați ca fiind parte din cea mai mare grupare mafiotă din sud-estul Europei. La prima instanță, eu am luat o pedeapsă de 21 de ani și 6 luni de închisoare. Până acum, am executat în arest 4 ani. Asta, în condițiile în care acuzațiile sunt complet nefondate. Noi am ajutat o groază de oameni acolo, le-am dat bani, i-am ajutat cu locuri de muncă, le-am găsit cazare. Anchetatorii italieni au spus că, de fapt, noi am fi controlat regiunea și că am fi primit bani de peste tot. Am fost acuzat că aș fi fost «cap de mafie»”, a adăugat Adrian Mihăilă.

Conform fostului sportiv, el a fost dus în arest la „mare siguranță”, iar procesul a fost unul atipic.

„Am fost duși în secret și judecați într-un buncăr, nu pe Drept comun, ci anti-mafie. Am văzut lucruri pe care nu le doresc nimănui! Ferească Dumnezeu! Și în arest am stat la «mare siguranță», am luat masa și am trăit alături de cei mai mari mafioți! N-am mai văzut așa ceva, nici nu-mi imaginam că există! Credeam că numai în filme vezi așa ceva! De fapt, noi am fost invidiați, pentru că nu se întâmpla în cluburile noastre ce se întâmplă acum prin alte părți.

Moldovenii și albanezii vin și îți iau femeia, îți iau tot și nu ai ce să faci! De noi, albanezii nici nu s-au putut atinge, măcar să ne provoace o zgârietură, acesta fiind și motivul pentru care, acum, oamenii regretă că nu mai suntem noi acolo. Și procurorii au pornit de la ideea asta: cum de noi, românii, nu putem fi afectați de albanezi, care sunt considerați cei mai agresivi din zona respectivă!”, a subliniat Mihăilă.

În galeria echipei de fotbal Juventus Torino

Adrian Mihăilă a afirmat că procurorii italieni nu și-au putut explica modul în care românii au ajuns în galeria echipei Juventus Torino.

„S-au tot întrebat ei ce căutam în galeria lui Juventus, în condițiile în care, au afirmat ei, acolo erau numai italieni care ar fi făcut parte din mafia, dar ei nu au luat în calcul faptul că și noi am fost sportivi și că eram foarte respectați. Procurorii anti-mafia au notat în rechizitoriu că noi am fi făcut parte din singura grupare care i-ar fi dominat pe albanezi”, a adăugat ieșeanul.

Acesta a mai susținut că toți oamenii de sport din țară care ajungeau în Italia, mai exact prin Torino, treceau pe la cluburile românilor. În urmă cu aproximativ șapte ani, ziarele italiene „Corriere dela Sera” și „La Repubblica” au publicat detalii din ancheta instrumentată de autoritățile italiene. Potrivit acestora, gruparea „Brigada” ar fi dominat orașul Torino.

Adauga un comentariu