Sanatate

Unguent antiinflamator puternic. În cazul căror boli acesta reușește să amelioreze durerea

Publicat: 11 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Unguent antiinflamator puternic. În cazul căror boli acesta reușește să amelioreze durerea
Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene au un efect complex

Folosirea unui unguent antiinflamator puternic nesteroidiene externe sub formă de unguente sunt o alternativă bună la AINS sistemice utilizate sub formă de tablete și injecții. Avantajul formelor externe este un risc scăzut de efecte secundare, deoarece gelurile practic nu pot fi absorbite în circulația sistemică. Minusul unguentelor este o putere de influență slabă și moderată, prin urmare, cu o exacerbare a durerii în țesutul cartilajului, acestea nu sunt potrivite. Ar trebui să luați în considerare în detaliu lista celor mai bune unguente analgezice pentru durerile articulare.

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene sunt capabile să oprească rapid simptomele dureroase asociate cu apariția inflamației în țesutul conjunctiv și mușchii scheletici. În cea mai mare parte, traumatologii, neurologii, nevralgie intercostală chirurgii și reumatologii prescriu aceste medicamente. Medicamentele ameliorează durerea provocată de artrita și artroză, coxartroză, vânătăi, răni, entorse ale mușchilor și ligamentelor. De asemenea, durerea survenită în timpul osteocondrozei și herniei intervertebrală poate fi calmată cu ajutorul acestor medicamente. Mai mult decât atât, cefalee tensională și migrena, precum și dismenoreea, exacerbarea hemoroizilor pot fi ameliorate cu ajutorul antiinflamatoarelor. În funcție de intensitatea durerii și de cazul specific, medicul stabilește dacă să prescrie AINS sub formă de tablete și injecții sau unguente. De obicei, în perioada acută, este necesar un curs scurt de forme sistemice de analgezice, iar apoi, în perioada de recuperare, pacientul poate trece la unguente și geluri.

femeie care se tine de spate din cauza durerii
Diclofenac este un puternic antiinflamator și analgezic testat în timp

Unguent antiinflamator puternic. Ce avantaje au acestea spre deosebire de pastile și injecții

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene au un efect complex. Datorită inhibării prostaglandinelor prin metoda de suprimare a ciclooxigenazelor, AINS prezintă simultan proprietăți analgezice, antiinflamatorii și antipiretice puternice. AINS încep să acționeze rapid. În decurs de o oră de la aplicare, disconfortul dispare, iar efectul majorității medicamentelor este activ timp de 12 ore. Minusul comparativ al pastilelor și injecțiilor este un risc ridicat de afectare a tractului gastrointestinal în timpul unei utilizări prelungite.

Unguentul extern este lipsit de aceste deficiențe, deoarece afectează durerea local și nu este absorbit practic prin piele în sânge. Componentele unguentului pătrund profund prin piele și ameliorează durerea, inflamația doar la locul aplicării. Acesta este un avantaj semnificativ dacă simți un disconfort doar la o articulație, și nu mai multe. Principalul lucru este să respectați regulile de utilizare, să nu depășiți doza zilnică și durata terapiei. Minusul unguentelor constă în faptul că dacă suferi de dureri foarte severe, din cauza biodisponibilității scăzute, este puțin probabil ca acesta să facă față problemei.

persoana care investigheaza spatele unui barbat
Unguentul extern este lipsit de aceste deficiențe, deoarece afectează durerea local și nu este absorbit practic prin piele în sânge

Lista celor mai bune medicamente pentru uz extern

Diclofenac este un puternic antiinflamator și analgezic testat în timp, care reduce și febra. Diclofenacul are capacitatea de a inhiba neselectiv toate cele trei tipuri de ciclooxigenază, motiv pentru care prezintă un efect complex asupra sursei de disconfort. Durata tratamentului cu un gel sau unguent nu trebuie să depășească 3 săptămâni fără întrerupere. Exemple de denumiri comerciale pentru formele de eliberare externă sunt Voltaren Emulgel, Dicloran, Diklovit, Diklak.

femeie care sufera de dureri de umar
Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene sunt capabile să oprească rapid simptomele dureroase asociate cu apariția inflamației în țesutul conjunctiv și mușchii scheletici

Ibuprofen este un analgezic dovedit care poate fi folosit chiar și în copilărie datorită profilului său larg de siguranță. Ibuprofenul acționează ușor și dezvăluie treptat efectul antiinflamator în timpul programării cursului. Medicamentul are, de asemenea, proprietăți antipiretice bune, care pot reduce temperatura locală ridicată atunci când suferi de poliartrită reumatoidă. Ibuprofenul în formă topică este disponibil sub formă de gel. Durata tratamentului nu trebuie să depășească o lună de la începutul terapiei. Denumiri comerciale sunt crema Dolgit și gelul Nurofen.

Un unguent antiinflamator puternic este cel care conține indometacină. Indometacina este o componentă care s-a dovedit foarte eficient în tratamentul durerii inflamatorii în timpul exacerbării bolilor reumatice, inclusiv spondilita anchilozantă. Avantajul indometacinei este că, printre alte antiinflamatoare nesteroidiene, are cel mai puternic efect antiinflamator, așa că acest remediu este bun pentru ameliorarea durerilor reumatice. Este imposibil să utilizați unguente cu Indometacin pentru o lungă perioadă de timp din cauza suprimării puternice a agregării trombocitelor.. Cursul terapiei fără întrerupere nu depășește 2 săptămâni. Exemple de denumiri comerciale sunt Indomethacin Sopharma și Indomethacin-Acri.

grafica barbat care se tine de spate din cauza durerii
Ibuprofen este un analgezic dovedit care poate fi folosit chiar și în copilărie

 

Adauga un comentariu