Prima pagină » Sanatate » Antiinflamatoare pentru poliartrita reumatoidă. Cum să alegi corect medicamentele

Antiinflamatoare pentru poliartrita reumatoidă. Cum să alegi corect medicamentele

11 mai 2022, 10:05,
BZI.ro, în Sanatate

Pentru a calma durerea în articulații medicii recomandă administrarea de antiinflamatoare pentru poliartrita reumatoidă. Artrita reumatoidă este o boală inflamatorie cronică a țesutului conjunctiv care apare cel mai frecvent la articulațiile mici ale mâinilor și picioarelor. Pericolul bolii constă în natura sa sistemică și gradul ridicat de dizabilitate.

Fiind o boală autoimună, artrita reumatoidă poate afecta aproape orice articulație din organism și duce adesea la poliartrită, care afectează 4 sau mai multe articulații. Se poate manifesta și în organele corpului, inimă, plămâni, ochi, rinichi, vase de sânge și altele. Ca urmare, până la 70% dintre pacienți își pierd parțial sau complet capacitatea de muncă și de autoservire, iar în cazurile deosebit de severe rămase fără tratament, este posibil chiar și moartea. Poliartrita reumatoidă afectează de la 1 până la 5% dintre persoanele de peste 45 de ani, în timp ce femeile se îmbolnăvesc în medie de 3-5 ori mai des decât bărbații din cauza imunității ridicate în mod natural. Prin urmare, este important să fiți atenți la cele mai mici manifestări ale bolii, să o diagnosticați la timp și să alegeți medicamente bune pentru artrita reumatoidă în conformitate cu instrucțiunile medicului.

femeie care se tine de genunchi din cauza poliartritei reumatoide

Fiind o boală autoimună, artrita reumatoidă poate afecta aproape orice articulație din organism și duce adesea la poliartrită, care afectează 4 sau mai multe articulații

Antiinflamatoare pentru poliartrita reumatoidă. Diferența dintre administrarea de pastile și capsule

Preparatele pentru artrita reumatoidă în pastile și capsule sunt ușor de dozat și nu necesită prescripție de către profesioniștii medicali. Dezavantajul lor este biodisponibilitatea relativ scăzută a substanțelor active, 70-80%.

Unele grupuri de medicamente pentru tratamentul artritei, de exemplu, antiinflamatoare nesteroidiene, glucocorticoizi pot afecta membranele mucoase și nu sunt utilizate pentru pacienții cu ulcer peptic, gastrită, duodenită, dispepsie și alte boli ale tractului gastrointestinal.

Prin urmare, necesită, de asemenea, adăugarea de medicamente gastroprotectoare pe durata cursului și, de obicei, nu sunt potrivite pentru utilizare continuă. Preparatele sub formă de pastile și capsule trebuie de obicei luate strict după mese. De asemenea, acestea pot fi combinate cu o reflexoterapie la talpă.

grafica persoana care se tine de mana din cauza poliartritei reumatoida

Unele grupuri de medicamente pentru tratamentul artritei, de exemplu, antiinflamatoare nesteroidiene, glucocorticoizi pot afecta membranele mucoase

De regulă, preparatele sub formă de pastile sunt oarecum mai ieftine decât capsulele sau injecțiile și, uneori, conțin o concentrație mai mare de ingrediente active. În acest caz, pastilele încep să acționeze mai lent, dar oferă un efect terapeutic mai lung. Datorită administrării orale, ingredientele active ale pastilelor suferă o distrugere parțială în tractul digestiv și, din păcate, nu sunt complet absorbite de organism în stomac.

Capsulele, pe de altă parte, sunt o formă de eliberare cu acțiune rapidă, care are o înveliș protector împotriva acidului clorhidric, sunt fără gust și inodor, dar se degradează mult mai ușor. De exemplu, atunci când sunt purtate într-o pungă. Cu dificultăți în mobilitatea degetelor, în timpul bolilor inflamatorii ale gâtului, extragerea din blister, înghițirea comprimatelor și capsulelor poate prezenta un inconvenient suplimentar.

Injecții pentru tratamentul artritei reumatoide

Tratamentul injectabil al artritei reumatoide cu medicamente poate fi efectuat intra-articular, intramuscular sau intravenos.

Administrarea intraarticulară a medicamentelor pentru artrită este considerată o ultimă soluție, deoarece provoacă microtraumă suplimentară articulației, poate crește răspunsul imun și riscul de progresie a artrozei secundare. În plus, medicamentele pentru tratamentul artritei reumatoide prin injecții au o structură cristalină fină și, prin urmare, pot afecta cartilajul articular. Uneori pentru a ameliora durerea din cartilaj sunt folosite și cremele.

persoana care se tine de genunchi din cauza durerii provocate de poliartrita reumatoida

Capsulele, pe de altă parte, sunt o formă de eliberare cu acțiune rapidă, care are o înveliș protector împotriva acidului clorhidric

Injecțiile ocolesc stomacul și, prin urmare, nu distrug membranele mucoase ale tractului gastrointestinal. Cu toate acestea, injecția corectă necesită abilități speciale. De asemenea, medicamentele pentru tratamentul artritei reumatoide prin injecții nu sunt potrivite pentru utilizare pe termen lung din cauza durerii injectării.

Ca grup principal de antiinflamatoare pentru poliartrita reumatoidă, se folosesc imunosupresoare, medicamente care suprimă selectiv activitatea anumitor celule imunitare. Deoarece imunosupresoarele au un profil diferit, artrita reumatoidă este tratată exclusiv cu medicamente concepute pentru a suprima autoimunitatea. Ele ajută la ameliorarea inflamației și a durerii, opresc distrugerea suprafețelor articulare și, în unele cazuri, chiar dau articulațiilor o „întârziere” pentru a se recupera.

mai multe pastile antiinflamatoare

De regulă, preparatele sub formă de pastile sunt oarecum mai ieftine decât capsulele sau injecțiile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *