Actualitate

Unii parlamentari nu vor să semneze moţiunea de cenzură depusă de AUR! Alianța politică dintre USR-PLUS și partidul condus de George Simion este în pericol

Publicat: 03 sept. 2021
Siglele USR-PLUS AUR
Doi parlamentari din USR-PLUS nu vor să voteze moțiunea celor de la AUR

Conform unor surse politice sunt cel puţin doi parlamentari din USR-PLUS care nu vor să se asocieze cu AUR. Din aceste considerente, aceștia nu vor să semneze moțiunea de cenzură depusă de George Simion. De altfel, în aceste momente există un fel de alianţă între AUR și USR-PLUS pe dărâmarea Guvernului Cîțu.

Informaţiile existente relevă faptul că un parlamentar din USR și un parlamentar din PLUŞ nu doresc asocierea cu partidul AUR, partid puternic contestat de Dan Barna și de mulţi lideri USR-PLUS.

Dan Barna și Dacian Cioloș încearcă să convingă parlamentarii USR-PLUS să semneze moțiunea de cenzură AUR

În aceste momente, atât Dan Barna cât și Dacian Cioloș încearcă să îi convingă pe cei doi parlamentari USR-PLUS să semneze moţiunea de cenzură depusă de cei de la AUR

“Acesta e scopul şedinţei de azi cu parlamentarii. Vrem ca toţi senatorii USR PLUS să semneze moţiunea. Cred că îi vom convinge până la urmă”, susţin surse din conducerea partidului pentru News.ro. USR PLUS şi AUR adună împreună 123 de parlamentari. O moţiune de cenzură trebuie semnată de 117 senatori şi deputaţi.

USR-PLUS a anunțat o alianță pe moțiunea de cenzură cu AUR

De altfel, în spațiul public USR-PLUS a anunțat deja faptul că va susține moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu. Liderii USR-PLUS au făcut o alianță cu cei de la AUR și urmează să voteze propunerea.

Poziţia USR-PLUS este foarte clară şi fermă. Premierul Cîțu a pierdut susţinerea USR-PLUS! Cerem Coaliţiei o întâlnire în cursul zilei de astăzi. Nu a fost posibilă o şedinţă dar ne vom întâlni. Premierul Florin Cîțu şi-a dovedit limitele şi trebuie să facă un pas în spate. Vrem să continuăm această coaliţie Guvernamentală cu această structură. Nu se pune problema să schimbăm ministerele.
Florin Cîțu, dacă se va fixa pe scaunul de premier, îl vom da jos. Aşa cum l-am pus, îl dăm şi jos. Vom discuta cu toate partidele. Am discutat cu AUR pentru a putea să strângem semnăturile. Avem, împreună cu AUR 142 de semnături. Rămâne să discutăm despre text. Depinde de maturitatea politică a lui Florin Cîțu, sperăm să nu ajungem aici. Discutăm mâine cu Florin Cîțu. a declarat Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR-PLUS.

George Simion a anunțat și el că a vorbit cu cei din USR-PLUS

În cursul zilei de joi, George Simion a anunțat faptul că au existat negocieri cu cei din USR-PLUS pentru o moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu:

Noi avem 18 pagini în moţiunea de cenzură. Sigur, toţi cei care doresc să îşi pună semnătura pe căderea Guvernului Cîțu. Importan este să cadă Cîțu săptămâna viitoare. AUR are 42 de parlamentari. Sunt suficiente semnături pentru a cădea Florin Cîțu. Dacă asta este dorința oamenilor, hai să ne punem semnătura. Nu am discutat un program de Guvernare. Am venit să discutăm cu PSD, nu cred că PSD trebuie să fie prima vioară în moţiunea de cenzură. Cu atitudinea asta, PSD nu are șanse de succes cu moţiunea de cenzură. Credeți că votanţii USR vor să îi vadă pe aceștia când semnează alături de PSD? declara George Simion, copreședintele AUR.

Adauga un comentariu