Actualitate

Am trăit să o vedem şi pe asta! AUR face alianță cu USR-PLUS pentru moţiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu

Publicat: 02 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Am trăit să o vedem şi pe asta AUR face alianță cu USR-PLUS pentru moţiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu
AUR face alianță cu USR-PLUS pentru moţiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu

Tensiunile politice au atins cote alarmante, atât de alarmante încât cei din USR-PLUS au anunţat că fac alianţa cu AUR. Vorbim despre o alianţă pentru moţiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu.

De altfel, PSD a anunţat la rându-i că a terminat textul moţiunii de cenzură şi îi invită pe toţi parlamentarii să semneze moţiunea de cenzură.

AUR și USR-PLUS fac alianţă pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

În aceste momente, un lider USR-PLUS a ieşit în cadrul unei conferinţe de presă în care a explicat faptul că formaţiunea pe care o reprezintă va rămâne în Guvern doar dacă Florin Cîțu își va da demisia din funcţie. De altfel acesta a specificat că nu vrea să se ajungă la moţiunea de cenzură dar dacă demisia lui Florin Cîțu nu va veni, atunci ei au discutat cu AUR pentru a vota moţiunea de cenzură:

Poziţia USR-PLUS este foarte clară şi fermă. Premierul Cîțu a pierdut susţinerea USR-PLUS! Cerem Coaliţiei o întâlnire în cursul zilei de astăzi. Nu a fost posibilă o şedinţă dar ne vom întâlni. Premierul Florin Cîțu şi-a dovedit limitele şi trebuie să facă un pas în spate. Vrem să continuăm această coaliţie Guvernamentală cu această structură. Nu se pune problema să schimbăm ministerele, vom rămâne ac

Florin Cîțu, dacă se va fixa pe scaunul de premier, îl vom da jos. Aşa cum l-am pus, îl dăm şi jos. Vom discuta cu toate partidele. Am discutat cu AUR pentru a putea să strângem semnăturile. Avem, împreună cu AUR 142 de semnături. Rămâne să discutăm despre text. Depinde de maturitatea politică a lui Florin Cîțu, sperăm să nu ajungem aici. Discutăm mâine cu Florin Cîțu. a declarat Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR-PLUS.

În spațiul public a apărut informația precum că USR-PLUS negociază cu PSD pentru depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

PSD îi invită pe toți să voteze moțiunea de cenzură

Pe de altă parte, Sorin Grindeanu a anunțat faptul că PSD a terminat textul moțiunii de cenzură. Acesta a declarat faptul că PSD îi așteaptă pe toți parlamentarii să semneze moțiunea de cenzură. Grindeanu a subliniat faptul că moțiunea de cenzură a PSD este singura care are șansa să treacă și că poate fi depusă pentru că parlamentarii social democrați sunt cei mai mulți la număr:

Am terminat textul moțiunii de cenzură pe care îl punem la dispoziţia tuturor celor care vor să semneze. PSD este singurul partid care are puterea dată de numărul de parlamentari pentru a iniţia o moţiune de cenzură. Cine vrea ca intradevăr să pice Guvernul trebuie să semneze. Restul este balet. Semnarea moţiunii PSD este singura garanţie că se doreşte plecarea Guvernului,. Lipsa unei semnături este exemplul că se vrea un şantaj şi presiuni politice. Nimeni nu e interesat de scumpirea alimentelor, creșterea prețului la carburant. Scăderea drastrică a nivelului de trăi este temă centrală a moţiunii PSD. Este singurul lucru care contează. Am finalizat înfiinţarea comisiei de anchetă pentru a vedea de ce preţurile au crescut. Românii trebuie să afle de ce au ajuns să plătească un preţ de energie mai mare decât Germania sau Polonia, Austria. a declarat Sorin Grindeanu.

Adauga un comentariu