Local

Universitatea Tehnică din Iași contractează firme de pază! Costurile sunt de 700.000 de euro

Publicat: 25 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Universitatea Tehnică din Iași contractează firme de pază Costurile sunt de 700.000 de euro
Aproape 700.000 de euro vor costa servicile de pază pentru campusul ”Tudor Vladimirescu”

Timp de 2 ani firmele de pază pot câștiga un contract cu Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași. Licitația este programată la finalul lunii aprilie 2022. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic depusă în cadrul procedurii

Noi achiziții sunt anunțate de Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași. Pe data de 26.04.2022 autoritatea contractantă organizează o licitație pentru furnizarea serviciilor de pază și protecție pentru campusul studențesc. Valoarea estimată a contractului este de 3.504.000 de lei fără TVA, aproape 700.000 de euro.

”Campusul studențesc «Tudor Vladimirescu», care este administrat de către Direcția Servicii Studențești, are o suprafață de 137.148 mp, aproximativ 14 ha. În cadrul campusului sunt atât spații de cazare pentru studenți, cât și spații administrative în care își desfășoară activitatea personalul administrativ. În interiorul campusului sunt plasate 21 de cămine studențești. Primele cămine construite au fost T1-2 și T3-4, fiind date pentru cazare în anul 1969, iar ultimele au fost T18 și T19, finalizate în anul 1982. Misiunea Direcției Servicii Studențești este de a asigura studenților un mediu sigur, protejat, în care aceștia să poată îmbina învățătura cu relaxarea”, se arată în descrierea situației actuale.

Peste 1 milion de euro este suma alocată de Universitate privind furnizarea proviziilor folosite în cantina studențească.

Universitatea Tehnică din Iași contractează firme de pază pe o durată de 2 ani

Servicile de pază vor fi asigurate pentru 10 obiective ale Universității începând cu data de 20.08.2022. Sunt vizate căminele studențești din campus.

”Achiziționarea serviciului se impune pentru zece posturi de pază, fixe, permanente, neînarmate. Serviciul poate fi extins de la zece la doisprezece posturi, în funcție de necesitățile sistemului de pază a universității. Asigurarea serviciilor de pază se va face după un program de 24/24 ore, 7 zile din 7, 365 de zile pe an. Paza va fi asigurată de către societăți specializate în serviciul de pază și protecție. În cazul sustragerii de bunuri din imobilele care se constituie în obiective de pază, dacă se constată vinovăția agenților de pază aflați în serviciu în urma cercetărilor efectuate de organele de poliție, prejudiciul va fi recuperat de la prestator, neîntârziat, prin executarea de către executor a garanției de bună execuție ”, se mai arată în documentația procedurii.

Agenții de pază vor fi dotați cu uniforma firmei, ecuson cu însemnele firmei, tonfă, lanternă, spray cu gaz iritant, telefon mobil sau aparat de emisie-recepție. În total, ar urma să fie asigurate 175.200 de ore de pază. În ultimii ani, Universitatea a primit fonduri importante pentru susținerea studenților.

Au fost alocate fonduri și pentru cantina din campusul studențesc

Totodată, Universitatea Tehnică a alocat fonduri și pentru reabilitarea sistemului de climatizare al cantinei studențești. Licitația pentru execuția lucrării a fost organizată la finalul anului trecut. Valoarea estimată a contractului este de 588.235 lei fără TVA, aproape 100.000 de euro.

”Spațiul supus amenajării este Cantina Studențească «Tudor Vladimirescu», având regim de înălțime demisol+parter+1et. Din punct de vedere structural, clădirea are o structură de rezistență pe cadre din beton armat și planșee din beton armat. Suprafața construită desfășurată este de 1.062 mp. Lucrările de reabilitare propuse constau în refacerea sistemului de climatizare planuri anexă și adaptarea, respectiv refacerea instalațiilor, în conformitate cu propunerea de amenajare”, sunt obiectivele stabilite de autoritatea contractantă.

Universitatea Tehnică din Iași contractează firme de pază după ce o comsie de evaluare va desemna un câștigător.

Adauga un comentariu