Local

Urmărire ca în filme, din Lunca Cetățuii până în Iași. Un individ pulbere de beat și fără permis de conducere gonea cu 120 de kilometri pe oră și nu a oprit la semnalele polițiștilor

Publicat: 02 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Urmărire ca în filme din Lunca Cetățuii până în Iași. Un individ pulbere de beat și fără permis de conducere gonea cu 120 de kilometri pe oră și nu a oprit la semnalele polițiștilor
Polițiștii Rutieri din Iași, în timpul unor acțiuni de control, în urma cărora a fost depistat un șofer care s-a urcat băut și fără permis la volan

Weekend plin pentru polițiștii rutieri din Iași. Un tânăr teribilist s-a urcat băut la volan și a apăsat pedala de accelerație la fund. Nu a oprit atunci când oamenii legii i-au făcut semn și a fost urmărit. Pe numele său a fost deschis un dosar penal, iar, dacă va fi găsit vinovat, riscă să ajungă după gratii. Nu a fost singurul șofer care s-a ales cu dureri de cap

Un bărbat a fost urmărit de polițiști după ce s-a urcat beat la volan și a apăsat pedala de accelerație la fund. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au depistat un bărbat de 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 248, în localitatea Lunca Cetățuii, cu viteza de 120 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h. Conducătorul auto nu a oprit la semnalele polițiștilor, însă în urma unei scurte urmăriri, acesta a fost oprit de polițiști. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

A fost implicat într-un accident și a ajuns după gratii

Tot polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, pe 29 iulie 2021, un bărbat de 43 de ani ar fi condus un autoturism, în municipiul Iași, fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat și ar fi intrat în coliziune cu un alt auto. În urma impactului, o tânără de 22 de ani, pasageră în primul autoturism, a fost rănită.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat în cauză, pe 30 iulie 2021, bărbatul de 43 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Cercetările continuă.

În weekend, mai mulți șoferi au fost prinși pe picior greșit de polițiști

Foarte mulți șoferi au fost prinși pe picior greșit. Polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Răducăneni au depistat un tânăr de 19 ani, care conducea un autoturism, în comuna Răducăneni, fiind sub influența alcoolului și ar fi acroșat un alt auto parcat. În urma testării tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă. Și polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au oprit pentru control, pe șoseaua Bucium, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă.

Tot în weekend, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Podu Iloaiei au oprit pentru control, pe DJ 282D, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă.

Adauga un comentariu