Local

Utilaj agricol New Holland în valoare de 20 mii euro furat din Belgia, descoperit de polițiștii de frontieră ieșeni

Publicat: 23 sept. 2020
Un utilaj agricol marca New Holland, care a fost furat din Belgia, a fost descoperit de polițiștii de frontieră ieșeni, la vama Albița
Utilaj marca New Holland furat din Belgia descoperit la vama Albița

Polițiștii de frontieră ieșeni au confiscat un utilaj agricol marca New Holland, care a fost furat din Belgia. Utilajul în valoare de aproape 20 mii euro, furat încă din luna martie 2020, era transportat de cetățeanul român P.S. cu ajutorul unei platforme. În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit mai multe utilaje agricole fără drept de circulație

Polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit și indisponibilizat un utilaj agricol marca New Holland, fabricat în 2012, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Belgia. În cursul zilei de luni, 21 septembrie, în jurul orei 18:00, în vama Albița s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, cetățeanul român P.S., în vârstă de 43 de ani, care transporta, cu ajutorul unei platforme, un utilaj marca New Holland.

„Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a utilajului transportat, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Belgia la data de 17.03.2020”, au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Tractor cu remorcă neînmatriculată, depistat în trafic de polițiștii de frontieră ieșeni

Ieșeanul care conducea platforma a declarat că nu are calitatea de proprietar al utilajului agricol, el doar asigurând transportul utilajului. Acesta a mai adăugat că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

„Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de furt, iar utilajul, în valoare de 70.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, au mai precizat reprezentanții ITPF Iași.

De asemenea, polițiștii de frontieră ieșeni efectuează cercetări pe numele unui bărbat care a fost depistat în trafic conducând un tractor ce avea atașată o remorcă fără număr de înmatriculare sau înregistrare. În data de 21 septembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași au oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Mânzătești, un ansamblu rutier, format dintr-un tractor și o remorcă, condus de un localnic în vârstă de 43 de ani. La control s-a constatat că remorca în cauză nu avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare sau înregistrare și nu era înmatriculată.

Adauga un comentariu