International

Grecia introduce măsuri noi! Ce trebuie să facă turiștii

Publicat: 11 aug. 2020
Grecia introduce măsuri noi! Ce trebuie să facă turiștii
Grecia introduce măsuri noi! Ce trebuie să facă turiștii

Grecia introduce măsuri noi! Ce trebuie să facă turiștii.

Luni, Grecia a anunțat că restaurantele, barurile și terasele din câteva destinații turistice se vor închide pe perioada nopții, din cauza faptului că numărul de cazuri de COVID-19 a crescut considerabil.

Sunt vizate insulele Mykonos, Santorini, Corfu, Rodos şi Creta. Grecia introduce măsuri noi!

Începând de la miezul nopții și până la 7 dimineața, restaurantele și barurile vor fi închise în insulele des vizitate de turiști, cum sunt: Mykonos, Santorini, Corfu, Rodos şi Creta. Această informație a fost făcută publică de Aristotelia Peloni, purtătoarea de cuvânt a guvernatorului Greciei.

Măsura prezentată intră în vigoare de marți, 11 august și se termină pe 23 august.

De asemenea, statul elen a comunicat că persoanele care sosesc din Belgia, Cehia, Olanda, Spania şi Suedia, cu avionul sau pe cale terestră, au obligația de a prezenta un test negativ la Covid-19, efectuat cu 72 de ore înainte de a intra în Grecia

Câte cazuri de infectare cu noul coronavirus a înregistrat Grecia

Duminică, Grecia a raportat 203 de noi infectări cu COVID-19. Acest număr este cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei. Au decedat până acum 213 persoane din cauza SARS-CoV-2, din 5.749 de bolnavi infectați.

Săptămâna trecută, reprezentanții din sănătate au hotărât ca masca de protecție să fie obligatorie în toate locurile publice închise şi au restrâns – până la 15 august – vizitele la aziluri de bătrâni şi în alte instituţii în care se află persoane vulnerabile. Totodată, căsătoriile, botezurile şi înmormântările au fost limitate la adunări de 100 de persoane și târgurile au fost anulate.

Grecia este în alertă! Au intrat migranți infectați cu noul coronavirus

Luni, autoritățile locale au anunțat că pe insula Lesbos din Grecia au ajuns migranţi infectați cu SARS-CoV-2.

Virusul a fost descoperit la un grup de migranţi veniți săptămâna trecută pe mare, din Turcia; 17 din cei 38 prezentau simptome de COVID-19 şi au fost testaţi pozitiv. Ei vor rămâne izolaţi timp de două săptămâni în lagărul Kara Tepe, apoi vor fi testaţi din nou.

Autorităţile din Grecia impun carantina tuturor migranţilor sosiţi în insule, ca măsură preventivă pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Dezastru de proporții în Grecia! Insula Evia a fost lovită de inundații

Duminică, autoritățile au anunțat că la nord-est de Atena au avut loc câteva evenimente nefericite. Astfel că, pe insula grecească Evia, cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale şi a furtunilor care au provocat inundaţii de proporții.

Serviciul de pompieri a primit zeci de apeluri. Dezastru de proporții în Grecia!

Multe dintre victime au fost găsite în interiorul sau în apropierea locuinţelor lor. De asemenea, a fost găsit și un bebeluș. Salvatorii caută în continuare două persoane date dispărute.

Serviciul de pompieri a primit zeci de apeluri pentru a ajuta la scoaterea apei din locuinţe şi vehicule. Zeci de rezidenţi au fost evacuaţi, iar opt oameni au fost salvaţi cu ajutorul elicopterelor într-o zonă unde apele unui râu au ieşit din matcă, inundând drumurile. Transportul a fost perturbat.

„Gândurile noastre se îndreaptă către cei care nu au supravieţuit”, le-a declarat reporterilor ministrul adjunct al protecţiei civile Nikos Hardalias, care a ajuns la faţa locului. „Ne confruntăm cu un fenomen pe care nu l-am mai trăit până acum”, a spus acesta. Potrivit lui Hardalias, pagubele produse de furtună sunt uriaşe în anumite regiuni din centrul Evia.

Vremea extremă face deseori victime în Grecia. În noiembrie 2017, viituri devastatoare au lovit orașul Mandra, situat la vest de Atena. Atunci, 24 de persoane şi-au pierdut viaţa. Anul trecut, în iulie, şapte oameni au murit într-o furtună produsă în nordul Greciei.

Adauga un comentariu