Local

Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi, a eliberat avizul pentru spitalul mobil de la Leţcani. Maricel Popa a făcut presiuni să obţină autorizaţia fără a avea documentaţia completă

Publicat: 18 sept. 2020
Vasile Cepoi arată cu mâna
Vasile Cepoi noul director executiv al DSP Iași

Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, proaspăt reîntors pe post, l-a servit astăzi pe Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, cu avizul de funcționare pentru spitalul mobil de la Leţcani. Asta, în ciuda faptului că unitatea nu are totul pus la punct şi că negerulile sunt destul de mari.

Însă, Cepoi nu avea cum să nu-l servească pe Maricel Popa. I-a eliberat avizul pe propria răspundere, chiar dacă alte instituţii nu au făcut acest lucru. În vreme ce Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au cerut ca neconformităţile să fie remediate, Vasile Cepoi nu a ţinut cont de acest lucru. Deşi este mare nevoie de acest spital pentru bolnavii de COVID-19, unitatea este în prezent o adevărată bombă ecologică. Cum Maricel Popa se află în campanie electorală, Cepoi l-a servit şi şi-a pus pielea la bătaie ca şeful CJ să fie mulţumit.

Autorizație de funcționare pentru Spitalul Mobil

Cel mai mare spital mobil COVID-19 din Romania, cu 250 de paturi, din care 103 de ATI,  a primit astăzi autorizația de funcționarea emisă de Direcția de Sănătate Publică Iași, la solicitarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.

Documentul stipulează faptul că „sunt îndeplinite prevederile reglementărilor sanitare în vigoare”, motiv pentru care spitalul mobil COVID-19, secție exterioară a celui de Boli Infecțioase, poate primi deja primii pacienți.

 „Iată-ne în fața unei misiuni îndeplinite cu succes, după o muncă de câteva luni, după eforturi considerabile. Acum spitalul poate primi primii pacienți. În acest fel Spitalul de Boli Infecțioase se va putea concentra și pe tratarea celorlalte boli din spectrul său specific de activitate, iar toate celelalte spitale suport  vor putea reveni la normal. Oricât de greu a fost să deschidem această unitate medicală, privind retrospectiv, consider că sănătatea ieșenilor a meritat fiecare efort.

Tot ce îmi doresc acum este să reușim să ținem sub control acest virus și să îi putem trata în cele mai bune condiții pe cei care au ghinionul de a contracta acest virus. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi și au crezut în șansa noastră, și mai mult decât atât au pus umărul la această realizare”, a afirmat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.”, se arată în comunicatul transmis de CJ Iași.

Aviz scandalos pentru spitalul mobil de la Lețcani. Revenit de două zile la șefia instituției, Vasile Cepoi, directorul DSP Iași, îi face un favor, în plină campanie electorală, lui Maricel Popa, președintele CJ Iași

Spitalul mobil de la Lețcani urmează să primească aviz de la Direcția de Sănătate Publică Iași în condițiile în care unitatea nu a fost încă recepționată oficial și nici nu au fost remediate deficiențele constatate. Maricel Popa, șeful CJ Iași, a fost ieri, 17 septembrie, de două ori în biroul lui Vasile Cepoi, directorul DSP Iași, pentru a primi acest aviz. Cei doi s-au înțeles ca avizul să fie dat imediat în aceste zile, în ciuda neregulilor constatate. Recent reîntors pe funcția de la DSP Iași, acesta îi face un favor în campania electorală lui Maricel Popa, președintele CJ Iași

Detalii surpriză despre spitalul mobil de la Lețcani, secție exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase pentru tratatea bolnavilor de COVID-19. Vasile Cepoi, director la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, urmează să emită avizul de funcționare a spitalului în condițiile în care unitatea nu a fost încă recepționată oficial. Abia revenit pe funcția de șef la DSP Iași, Vasile Cepoi i-a făcut un favor, în campania electorală, lui Maricel Popa, președintele CJ Iași. Decizia este una extrem de scandaloasă, iar Vasile Cepoi nu a mai ținut cont de vreo regulă pentru a-l mulțumi pe președintele Organizației Județene PSD Iași, formațiune politică din care face parte și directorul DSP. Medicul Vasile Cepoi, groparul sănătății ieșene, răspunde prompt dorinței lui Maricel Popa de a obține capital electoral prin deschiderea spitalului mobil, fără a mai ține seama de normele legislative.

Spitalul mobil de la Lețcani nu a fost recepționat și se află în proprietatea unei asociații înființată tot la dorința lui Maricel Popa

Maricel Popa, președintele CJ Iași, vrea să grăbească deschierea spitalului, doar pentru a avea capital electoral și pentru a prinde încă un mandat la Consiliul Județean. Actualul șef al CJ speră ca funcționarea spitalului să-l ajute pe 27 septembrie 2020, în ziua votului, și de aceea a apelat la pesedistul Vasile Cepoi să-i dea avizul, pentru că directorul DSP nu l-ar putea refuza pe șeful de partid. De altfel, turcii încă livrează echipamente la spitalul mobil, iar asta înseamnă că recepția unității va fi amânată și avizul nu ar putea fie eliberat.

Peste toate acestea, nu s-a ținut cont și de alte aspecte. Lista deficiențelor de la spitalul mobil de la Lețcani este una lungă. Spitalul ridicat de turcii de la SDI Global pentru 13,2 milioane de euro ar trebui predat la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest. Asociația a anunțat deja că va preda spitalul către Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” pentru a deveni secție exterioară COVID-19. Doar că recepția nu a avut loc, turcii nu au dat unitatea către Euronest încă, astfel încât nu se poate vorbi de vreun aviz de funcționare. Cu toate acestea, DSP Iași, sub conducerea lui Vasile Cepoi, urmează să-i dea pe tavă lui Maricel Popa spitalul în plină campanie electorală, fără a ține cont de reguli.

 

Adauga un comentariu