Sport

Verdict dur înaintea Mondialului din Japonia! „Cristina Neagu are dureri. E foarte supărată!”

Publicat: 24 oct. 2019

22 de jucătoare s-au prezentat la acțiunea centralizată de la Cluj-Napoca a naționalei feminine de handbal în vederea pregătirii Campionatului Mondial din Japonia, programat în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie 2019. Marea absentă a fost Cristina Neagu, care se află în plin proces de recuperare după accidentarea groaznică suferită în meciul cu Ungaria de la Europeanul de anul trecut. Ion Țiriac este însă convins că Neagu va reveni rapid la forma care a consacrat-o. „Genunchiul ei e încă slăbit și are dureri. A început ușor pregătirea, dar apar tot timpul dureri. A făcut câteva investigații suplimentare în Austria, însă nu e ușor de aflat cauza durerilor. Este foarte supărată din această cauză. În acest moment sunt șanse sub 20% să o avem la Campionatul Mondial din Japonia. De aceea eu pregătesc echipa fără ea, pentru că e important să fac asta”, a spus Tomas Ryde, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.
În aceste condiții, fără Neagu în teren, vioara întâi a naționalei noastre la turneul final ar putea fi Cristina Laslo.

Cât va conta lipsa Cristinei Neagu?

Lipsa Cristinei Neagu va conta, mai ales că sportiva are o personalitate puternică. Spre exemplu, nu s-a sfiit să-l critice public pe Ambros Martin pentru faptul că a lăsat naționala înainte de Mondiale.
„O așteptăm pe Cristina. Ne dorim ca în ultimul cantonament din noiembrie să fie prezentă și aptă de joc. Ne dorim să mergem cu ea împreună, ca lider și căpitan al acestei echipe”, a spus și Cristina Laslo.
În aceste condiții, chiar dacă așteptările sunt mari, Tomas Ryde trage un semnal de alarmă înaintea Campionatului Mondial. „Iubitorii de handbal din România trebuie să știe că aceasta este poate cea mai lipsită de experiență echipă pe care a avut-o naționala în ultima perioadă. Melinda Geiger și Paula Ungureanu s-au retras, Eliza Buceschi abia ce a revenit după o accidentare, Cristina Neagu se află în recuperare, deci echipa este lipsită de experiența acestor jucătoare”, a mai spus Ryde.
Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia, la care Cristina Neagu are șanse mici de a evolua, se va desfășura în perioada 30 noiembrie-15 decembrie, iar România a fost repartizată în Grupa C, alături de Spania, Ungaria și Muntenegruloading...

Adauga un comentariu