Titlurile zilei

Veste de groază pentru șoferii din Iași! Vor apărea 20 de șantiere noi în tot orașul. Traficul rutier va fi dat complet peste cap

Publicat: 04 iul. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Veste de groază pentru șoferii din Iași Vor apărea 20 de șantiere noi în tot orașul. Traficul rutier va fi dat complet peste cap
Șoferii din Iași vor ave aparte de o surpriză în traficul din municipiu

Surpriză pentru șoferii din Iași în perioada următoare! Un set de 20 de străzi din oraș vor intra în reabilitare, printre acestea fiind bulevardul Poitiers, dar și Șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt din zona cartierului Copou. Într-o primă etapă, se va trece la proiectarea lucrărilor pe străzile respective.

Mai multe străzi din municipiul Iași vor fi reabilitate. Într-o primă etapă, autoritatea locală va trece la proiectarea lucrărilor de modernizare pe 20 de străzi din cartierele orașului, valoarea investiției fiind de 773.500 de lei (156.578 de euro). Proiectarea va cuprinde trei loturi, conform municipalității. Proiectarea lucrărilor de modernizare la Șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt, din zona Copou, este estimată la 214.278 de lei (43.376 de euro). Al doilea lot cuprinde proiectarea lucrărilor de modernizare la bulevardul Poitiers, cu o valoare de 181.506 lei (36.742 de euro). Proiectarea pentru cel de-al treilea lot a fost estimată la 377.716 lei (76.460 de euro).

Veste de groază pentru șoferii din Iași

Primele două loturi ar urma să fie făcute într-un termen de 4 luni, conform contractului de la Primăria Iași. Proiectarea pentru al treilea lot ar urma să fie făcută în termen de 8 luni de la demararea lucrărilor.

„Contractul prevede elaborarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul privind proiectarea și modernizarea străzilor Șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt, strada Al. O. Teodoreanu, strada Galbeni, strada Arapului, strada Bularga, strada Roadelor, strada Zlataust, strada Popăuți, strada Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu, bulevardul Poitiers, strada Voinești, stradela Plopii fără Soț, fundac Plopii fără Soț, strada Peneș Curcanul, strada Azilului, strada Aurora, strada Marginii, pe tronsonul nemodernizat, Trecătoarea Vișan, strada Pompei, strada Banat”, se arată în caietul de sarcini a procedurii.

Șoseaua spre Vama Sculeni va fi modernizată

Una dintre străzile care vor intra într-un proces de modernizare este și Șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt. Șoseaua respectivă este tranzitată zilnic de mașini de mare tonaj, iar starea acesteia s-a degradat mult, în ultimii ani.

„Șoseaua Ștefan cel Mare este amplasată în zona de versant, Copou – Țicău, asigurând legătura între cartierele Copou și Țicău, precum și cu Vama Sculeni, prin intermediul drumului național DN 24. Șoseaua are o lungime de circa 3.650 ml și lățimea părții carosabile de 7 ml. Îmbrăcămintea rutieră este într-o stare avansată de degradare. Colectarea și dirijarea apelor pluviale se face parțial, prin intermediul rețelei de canalizare din zonă. Strada este prevăzută parțial cu iluminat stradal ”, se arată în caietul de sarcini.

O altă arteră intens circulată din municipiu este și bulevardul Poitiers. Șoseaua a fost cuprinsă, inițial, și în proiectul centurii ocolitoare a municipiului Iași. După proiectare, municipalitatea vrea să investească în reabilitarea acestei străzi circa 2 milioane de eur.

„Bulevardul Poitiers este amplasat în zona Cetățuia, asigurând legătura între cartierele Nicolina și Cetățuia cu drumul național DN 24 și cu drumul județean DJ 248. Bulevardul are lungimea de aproximativ  2.610 ml și lățimea părții carosabile de aproximativ 14 ml. Îmbrăcămintea rutieră se află într-o stare avansată de degradare. Colectarea și dirijarea apelor pluviale se face parțial, prin intermediul rețelei de canalizare din zonă. Strada este prevăzută parțial cu iluminat stradal”, se mai arată în documentație.

Astfel, șoferii din Iași vor avea parte de o surpriză, după ce se vor demara lucrările la aceste străzi.

Comentarii
  • In zona Titu Maiorescu – Vascauteanu – Victor Babes au turnat niste asfalt (inclusiv peste canale si gurile de canalizare pentru apa pluviala, pe care le-au astupat complet), dupa care muncitorii au disparut (lasand portiuni mari de strada „razuite”, fara asfalt, denivelate), de vreo doua saptamani.

Adauga un comentariu