Economic Local

Primăria Iași pregătește modernizarea unui lot important de străzi! Lista arterelor unde se va investi

Publicat: 29 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Iași pregătește modernizarea unui lot important de străzi Lista arterelor unde se va investi
Mai multe străzi din Iași sunt pregătite pentru reabilitare

Mai multe străzi din municipiul Iași vor fi reabilitate, după ce va fi depășită etapa de proiectare. Licitația pentru furnizarea serviciilor este programată la începutul lunii noiembrie 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare

Municipalitatea ieșeană pregătește modernizarea unui lot de drumuri. Pe data de 01.11.2021, Primăria Iași organizează licitația pentru furnizarea serviciilor de proiectare, etapă premergătoare procedurii de modernizare. Valoarea estimată a contractului este de 773.500 lei, fără TVA, aproape 155.000 de euro.

„Necesitatea și oportunitatea prezentului proiect de investiție sunt justificate de starea de degradare a străzilor. Pe aceste străzi nu sunt asigurate condițiile minime de siguranță a circulației, elementele constructive prezintă o stare avansată de degradare în corelare cu durata de exploatare a acestora. Astfel, modernizarea străzilor este impusă de lista obiectivelor de investiții pe anul 2021”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta firmelor de proiectare cu prețul cel mai mic. Lungimea străzilor este de aproximativ 13 kilometri. Primăria Iași a anunțat deja lista de investiții în infrastructură valabilă pentru anul în curs.

Primăria a stabilit lista străzilor care vor intra la proiectare

Pe lista de proiectare au fost incluse șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Al.O. Teodoreanu, str. Galbeni, str. Arapului, str. Bularga, str. Roadelor, str. Zlataust, str. Popăuți, str. Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu, bd. Poitiers, str. Voinești, stradela Plopii fără Soț, fundac Plopii fără Soț, str. Peneș Curcanul, str. Azilului, str. Aurora, str. Marginii, trecătoarea Vișan, str. Pompei și str. Banat.

„În decursul ultimilor 50 – 60 de ani, străzile din cadrul municipiului Iași au fost supuse diverselor lucrări ce au presupus fie mobilarea acestora cu rețele de utilități, fie executarea de lucrări ce au vizat modernizarea și creșterea confortului în trafic a cetățenilor riverani. Creșterea parcului auto și dezvoltarea tehnologică ce au influențat în mare măsură calitatea și performanțele autovehiculelor impun ca o condiție obligatorie existența unei trame stradale corespunzătoare. Infrastructura urbană a municipiului Iași prezintă o stare necorespunzătoare a rețelei de străzi din cartiere din cauza traficului intens, intervențiile repetate la rețelele de utilități din subteran, configurația acestora, schimbarea configurației terenului din cauza alunecării terenului pe versanți”, se arată în documentația procedurii.

Primăria Iași a încheiat un contract pentru alt lot de străzi

Recent, municipalitatea ieșeană a semnat alt contract, pentru proiectarea unui număr de 14 străzi. Câștigătoare este societatea 3B Construction Project SRL, deținută de afaceristul Radu Bodoga, apropiat al Partidului Național liberal. Valoarea finală a contractului este de 139.942, fără TVA. Conform caietului de sarcini, Primăria Iași intenționează să reabiliteze un lot format din străzile Fermei, Eugen Stătescu, Șipoțel, Fundac Olari, Mocanului, Ursulea, Islaz, Ștefan Dimitrescu, Prof. Nicolae Bucur, Valea Adâncă, Fântânilor, Ateneului, Spital Pașcanu și Prof. Petru Cujba. Lungimea totală a arterelor este de 7.360 de metri liniari. Străzile se află în cartierele Bucium, Crucea Roșie (la limita cu str. Toma Cozma), Bularga, Galata, Tătărași, Moara de Vânt și Centru – Gară. Durata de realizare a documentației este de 9 luni de la semnarea contractului. O licitație similară a fost organizată și pentru alte zone din oraș.

Adauga un comentariu