Local

Veste importantă pentru șoferi. 78 de locuri de parcare vor fi închiriate în Iași. Iată lista zonelor vizate de Primărie

Publicat: 09 apr. 2021
Locuri de parcare pe strada Libertății din cartierul Nicolina în municipiul Iași
Primăria va scoate la închiriat 78 de locuri de parcare în Iași, spații aflate pe două străzi din cartierul Nicolina

Mai multe locuri noi de parcare vor fi închiriate în Iași. Autoritatea locală va scoate la mezat 78 de locuri de parcare în a doua jumătate a lunii aprilie 2021, în două cartiere din municipiul Iași. Ambele proceduri vor fi derulate prin intermediul aplicațiilor de telefonie mobilă, sistem implementat din cauza pandemiei COVID-19

Direcția Exploatare Patrimoniu (DEP), direcție subordonată Primăriei, va scoate la închiriat o nouă serie de locuri de parcare în municipiul Iași. Licitațiile vor avea loc în zonele Libertății și Petre Țuțea, ambele din cartierul Nicolina. Licitațiile vizează închirierea a 78 de locuri de parcare pe cele două artere, procedurile urmând a avea loc în zilele de 20 și 22 aprilie 2021. În ultima perioadă, DEP a desfășurat mai multe licitații legate de închirierea unor locuri de parcare în mai multe cartiere din municipiul Iași. În plus, municipalitatea a implementat recent și plata prin SMS a locurilor de parcare din oraș, un sistem mult mai facil pentru conducătorii auto.

Locuri de parcare în Iași. 21 de spații în strada Petre Țuțea

O primă licitație de acest gen va avea loc în data de 20 aprilie 2021. Procedura se va desfășura prin intermediul telefonului mobil, conform oficialilor municipalității ieșene.

„În data de 20 aprilie 2021, de la ora 10:00, utilizând aplicația WhatsApp, va avea loc licitația publică cu strigare pentru închirierea a 21 de locuri de parcare. Este vorba despre locurile cu numerele de la 2 la 22, situate în parcarea de reședință din strada Petre Țuțea, numărul 10. Drept de participare la licitație au locatarii din blocurile 836, 837, 838 și 839. Data limită de depunere a dosarelor este 15 aprilie 2021, ora 13:00”, au arătat cei de la Primăria Iași.

Locuri de parcare în Iași. 57 de spații în strada Libertății

O altă licitație derulată în perioada următoarea este cea pentru închirierea a 57 de locuri în zona străzii Libertății din cartierul ieșean Nicolina. Reprezentanții municipalității au arătat că procedura se va desfășura în data de 22 aprilie 2021.

„Procedura din data de 22 aprilie 2021 va avea loc cu începere de la ora 10:00. Licitația publică vizează închirierea a 57 de locuri de parcare cu numerele de la 18 la 74, toate fiind situate în parcarea de reședință din strada Libertății, nr. 10. Drept de participare la licitație au locatarii din blocurile 649, 650, 651, 652 și 653. Data limită de depunere a dosarelor este 20 aprilie 2021, ora 13:00”, au mai spus cei de la Primăria Iași.

De la începutul anului și până în prezent au fost derulate mai multe licitații pentru închirierea unor parcări.

Proiecte pentru parcările din municipiul Iași

În afara spațiilor de reședință pentru parcările din Iași, municipalitatea a demarat o serie de proiecte pentru parcări publice. O astfel de investiție este cea privind înființarea unor parcări publice la intrările din municipiul Iași. Investițiile au fost incluse de municipalitate în Planul Național de Redresare și Reziliență pentru o eventuală finanțare. Vizate sunt zone precum intrarea dinspre Tomești, cea dinspre Holboca, zona ERA sau o altă zonă din cartierul Dacia.

Adauga un comentariu