Titlurile zilei

Vestea care zguduie finalul anului 2020! Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, poate ieși din pușcărie! Răsturnare de situație în cazul edilului! (Exclusiv) GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 15 dec. 2020
Ex-primarul Iașului, Gheorghe Nichita, ar putea fi pus în libertate: edilul a formulat o contestație care ar putea răsturna sentința definitivă din dosarul
Fostul primar Gheorghe Nichita, în momentul în care a fost luat de acasă de polițiști

Gheorghe Nichita a formulat recent o contestație în anulare, ce ar putea răsturna sentința definitivă emisă în dosarul „UTI”. Contestația a fost depusă la Curtea de Apel București. În cazul în care va fi admisă, fostul primar al Iașului ar putea ieși din pușcărie. Argumentele lui par unele destul de serioase

Fostul edil al Iașului ar putea fi pus în libertate în curând! Gheorghe Nichita a formulat recent o contestație care poate răsturna sentința din dosarul „UTI”! Mai exact, acesta a depus la Curtea de Apel București o contestație în anulare. Primul termen al procesului a fost stabilit de instanța din Capitală pentru data de 24 februarie 2021.
Acum, urmează ca judecătorii bucureșteni să asculte ce are de spus fostul primar al Iașului. Ulterior, magistrații vor lua o decizie în acest caz. În eventualitatea în care contestația în anulare va fi admisă, Gheorghe Nichita ar putea fi pus în libertate.

Gheorghe Nichita contestă sentința definitivă din dosarul „UTI”: nemulțumit de nerespectarea procedurilor!

Fostul primar al Iașului contestă faptul că, la emiterea sentinței definitive în dosarul „UTI”, nu ar fi fost respectate procedurile. Mai exact, Gheorghe Nichita este nemulțumit că, deși a fost admisă excluderea înregistrărilor din dosar, în sentință nu se pomenește nimic despre admiterea apelului său. În plus, fostul edil al Iașului susține că, deși au fost eliminate înregistrările, iar declarațiile co-inculpaților din dosar au fost luate în calitate de suspecți – și nu de martori! -, el a fost pedepsit pe nedrept.
El a mai afirmat că, de fapt, Curtea de Apel București ar fi trebuit să dispună restituirea cauzei la procurorii anticorupție, pentru a stabili dacă aceștia dispun refacerea rechizitoriului sau renunță la a-l mai acuza.

Fostul primar al Iașului, condamnat definitiv la 5 ani de pușcărie

În urmă cu peste 3 luni, Curtea de Apel București a decis condamnarea definitivă a lui Gheorghe Nichita.

„Instanța admite apelul declarat de DNA împotriva sentinței penale din 13 noiembrie 2017, pronunțată de Tribunalul București. Desființează, în parte, sentința penală apelată și, rejudecând în fond, îl condamnă pe inculpatul Gheorghe Nichita la pedeapsa de 5 ani de închisoare, pentru luare de mită”, se arată în documentul oficial.

În același dosar, omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a fost condamnat la 8 luni de închisoare, cu suspendare.
În decembrie 2015, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Nichita, a președintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, a vicepreședintelui UTI Mihail Tănăsescu, și a unui om de afaceri din Iași. Nichita a fost acuzat de luare de mită, iar ceilalți co-inculpați – de dare de mită. Nichita a fost acuzat că ar fi cerut 10 la sută dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI și unei alte firme, precum și reduceri la un hotel de lux din București, dar și cazare în China. Fostul primar a mai fost condamnat, între timp, în dosarul intitulat generic „Amanta”. În acest dosar, procurorii l-au acuzat că ar fi utilizat Poliția Locală pentru a-și urmări fosta iubită. Alături de Nichita, au fost deferiți Justiției fostul director al Poliției Locale Iași, Liviu Hliboceanu, și un fost șef de serviciu din instituție.

Comentarii
  • Uneori stau si ma intreb cum D-zeu sfantu’ Nichita a infundat intr-un final puscaria si Mihai Chirica la cate belele are pe cap (si da, are belele cat casa de mari in special cu averea aia destul de ilicita + PUZ-urile din imobiliare oferite pe tava dezvoltatorilor imobiliari, nu mai pui si licitatiile/achizitiile publice) scapa de fiecare data cu basmaua curata.
    Ori Chirica este nascut cu mir in frunte si pe Nichita l-a pascut de fiecare data ne-norocul, ori Chirica este uns cu toate alifiile si are protectie directa de la Bucuresti.

  • Pnl e la putere, au ministrul justitiei, au premierul. Cica AUR o formatiune politica facuta de Ochii albastri a avut si sustinerea lui Chirica, va mai amintiti pe cine a SUSȚINUT Chitica la europarlamentare la Iasi???? Pe G. Simion AUR, acuma.
    #are protectie, cat??? Nici Nikita nu astiut cat, pana a cazut, pana cand niste gasti s au saturat si a trebuit sa ofere poporului o alternativa. Si uite asa Chirica PSD conduce Iasul!

  • Cazul nichita era de asteptat sa fie masluit asta i schema furi stai putin de ochii lumii la pirnaie dai partea cui trebuie si esti scapat cu zecile de milioane de euro…..scoala de hoti p s d in rest nichita ce era un frustrat dd dorohoi…

  • Chirca e un țărănoi de la Tiganasi. Lucru cu securitatea se pare valabil. Mai este un primar, de țara , tot din zona și se știe ca e din familie de turnători la Secu .

  • O alta veste care ar zgudui orasul ar fi ca marioneta de managera de la ambulanta, concubina liderului cioban de sindicat, cu care mai are si un copil, are covid si concubinul ei, care se crede mare manager el, umbla liber ca oile si vine si la serviciu! Nu e oare caz penal?

  • Ha,Ha,Ha ce se mai amuzau meltenii citind articolele în ziar despre Nichiduță și amanta ha ,Ha, Ha de fapt era o diversiune a unui băiat deștept Singurul primar PSD care și-a făcut datoria față de cine trebuia nu fusese arestat ,tras la raspundere,audiat etc și atunci să hotărât,,scoaterea din scenă,, frumoasă lucrare de licență așa că hlizitiva în continuare în timp ce plătiți împrumuturile și datoriile lăsate de Nichiduță

Adauga un comentariu