Actualitate

Vești bune pentru elevi! Klaus Iohannis anunță zile libere de la școală

Publicat: 02 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vești bune pentru elevi Klaus Iohannis anunță zile libere de la școală
Președintele României, Klaus Iohannis

Vești bune pentru elevi! Klaus Iohannis anunță zile libere de la școală. În cadrul unei conferințe de presă, președintele României a anunțat că, fiind situația cu alegerile locale, copiii vor avea de suferit. Tocmai de aceea, pentru a se realiza dezinfectarea sălilor de clasă, elevii vor avea zile libere atât înainte, cât și după alegeri.

”Da, sunt perfect de acord că trebuie să se găsească cele mai bune soluții pentru organizarea alegerilor.

Este foarte clar că activitatea în școli va fi puternic deranjată de aceste alegeri locale. După ziua votului este foarte clar că este nevoie de o perioadă pentru a face o dezinfecție profundă.

Toată lumea este conștientă de faptul că este nevoie de câteva zile fără elevi în școală atât înainte de alegeri, cât și după alegeri.”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis arată cine va fi vinovat în cazul în care un elev este infectat cu SARS-CoV-2

Președintele României este de părere că, în cazul în care un copil se îmbolnăvește la școală, vina se împarte între școală, părinți și alte instituții abilitate. Acesta nu crede că ar fi eficient ca pe numele cuiva să fie deschis dosar penal. Măsura de față vine în contextul în care Italia a introdus o măsură fără precedent, aceea că dacă elevii au coronavirus, directorii răspund penal.

„Fiecare țară are normele sale. Eu mă voi referi la cele care sunt valabile în România. Responsabilitatea se partajează: părinți, școală și alte instituții. Nu rezolvăm nimic dacă învinovățim pe cineva penal. Mă interesează ca elevii să meargă la școală și să învețe”, a declarat într-o conferință de presă Klaus Iohannis.

Medicul Virgil Musta, despre pericolul infectării în ziua alegerilor locale

Virgil Musta, medic în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, vorbește despre pericolul infectării în ziua alegerilor locale.

Virgil Musta consideră că organizarea alegerilor locale la sfârșitul lunii septembrie ar putea influența graficul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

„Avem exemplul Serbiei, acolo unde am asistat la creșterea numărului de infectări după alegeri. Evident, nu putem exlcude această variantă nici în cazul nostru, ar putea fi o explozie și în România la finalul lunii septembrie, dar așa cum am mai spus și cu alte ocazii, depinde doar de noi cum vom trece de acest moment”, a declarat Virgil Musta.

Medicul este de părere că nu există garanția că organizarea alegerilor locale va aduce o explozie a numărului de cazuri noi de COVID-19. Acesta face o comprație a mersului la votului cu intratul într-un magazin pentru cumpărături.

„Nu pot să prognozez cu exactitate. Nu sunt epidemiolog. Așa cum ați văzut, de multe ori, predicțiile nu se îndeplinesc în totalitate, dar e clar că nu trebuie exclusă nicio variant. E o situație similară cu cea dintr-un magazin. Și acolo intră oamenii unul după celălalt”, a precizat Virgil Musta.

„Cei care merg la vot trebuie să se înarmeze cu mai multă răbdare!“. Vești bune pentru elevi! Klaus Iohannis anunță zile libere de la școală

Medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara crede că totul depinde de spiritul civic al oamenilor și de vigilența autorităților.

„Dacă ne gândim puțin e ca atunci când mergem într-un magazin. În noul context, nu ne mai putem înghesui, nu mai putem intra mai multe persoane în market. Oamenii care vor merge la vot trebuie să se înarmeze cu mai multă răbdare și să aștepte liniștiți să le vină rândul să intre în cabinele de vot. Trebuie să fim conștienți că e în joc sănătatea noastră și dacă facem lucrurile cum trebuie, evităm multe riscuri“, susține Virgil Musta.

 

Adauga un comentariu