Sport

Vești bune pentru unii jucători de tenis care vor să participe la Australian Open. Cei care au fost infectaţi cu virsul Sars-CoV-2 după 31 iulie 2021 pot participa la competiție

Publicat: 07 dec. 2021
Tenis
Tenis

L’Equipe a anunţat că a intrat în posesia unui document, potrivit căruia jucătorii şi jucătoarele de tenis care au suferit de Covid-19 după 31 iulie pot participa la Australian Open, informează lesoir.be, potrivit news.ro.

Aceste situaţii sunt considerate excepţii medicale, potrivit sursei citate.

Jucătorii au primit o informare de la organizatorii turneului cu privire la scutirile medicale de la vaccinare care le permit să concureze la primul grand slam din 2022, programat între 17 şi 30 ianuarie. Astfel, sportivii care nu sunt vaccinaţi sau nu sunt vaccinaţi cu schemă completă vor putea evolua la Australian Open cu un certificat de excepţie medicală.

Printre motivele excepţiilor medicale se numără un „eveniment advers grav atribuit unei prime doze de vaccin aprobat”. Un eveniment este considerat grav dacă a dus la spitalizare sau a dus la o invaliditate/incapacitate semnificativă.

La categoria „scutiţi” de vaccinare intră şi cei care au fost infectaţi cu virsul Sars-CoV-2 după 31 iulie 2021. Scutirea medicală trebuie solicitată de urgenţă până vineri, 10 decembrie, cel târziu.

Liderul ATP, Novak Djokovici, nu se încadrează în această categorie, deoarece el a fost infectat în iunie 2020. Cu toate acestea, el a fost selecţionat în lotul Serbiei pentru Cupa ATP, care va deschide sezonul de tenis la Sydney, la începutul lunii ianuarie, conforma anunţului de marţi al organizatorilor.

Djokovici a lăsat să planeze îndoiala cu privire la participarea lui la Australian Open, refuzând să spună dacă este vaccinat, condiţie impusă pentru intrarea în ţara de la Antipozi.

SUA au declarat că vor boicota Jocurile Olimpice de la Beijing, China

Luni, SUA au declarat că nu vor trimite diplomați la Beijing din cauza preocupărilor legate de situația Chinei în domeniul drepturilor omului. Acesta a adăugat că sportivii americani vor putea merge și vor avea sprijinul guvernamental deplin.

La o conferință de presă de marți, Zhao a acuzat SUA de încălcarea „neutralității politice în sport” și a spus că boicotul propus se bazează pe „minciuni și zvonuri”.

Tensiunile sunt mari între ambele țări. SUA au acuzat China de genocid în reprimarea minorității uigure predominant musulmane din regiunea de vest a Xinjiang – o acuzație pe care China a negat-o cu fermitate.

Reprezentanți guvernamentali la nivel înalt – din SUA și din alte țări – sunt de obicei prezenți la Jocurile Olimpice. La începutul acestui an, prima doamnă Jill Biden a condus delegația SUA la Jocurile Olimpice de vară desfășurate la Tokyo.

Dar luni, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că SUA nu vor contribui la „fanfara” Jocurilor Olimpice. Ea a spus că nu trimiterea unei delegații oficiale la Jocurile din 2022 „ar putea trimite un mesaj clar”.

Adauga un comentariu