Local

Vicepremierul Raluca Turcan în vizită la Iaşi! Va susţine o conferinţă de presă alături de Mihai Chirica şi Costel Alexe – FOTO, LIVE VIDEO

Publicat: 07 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vicepremierul Raluca Turcan în vizită la Iaşi Va susţine o conferinţă de presă alături de Mihai Chirica şi Costel Alexe - FOTO LIVE VIDEO
Vicepremierul Raluca Turcan susține o conferință de presă alături de Mihai Chirica

Vicepremierul Raluca Turcan se afla într-o vizită de lucru în Iaşi. Vicepremierul României va susţine o conferinţă de presă de la Palatul Roznovanu. În conferinţă de presă vor participa şi primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, ministrul Mediului, Costel Alexe, dar şi ministrul fondurilor europene, Marcel Bolos.

Vicepremierul Raluca Turcan în vizită la Iaşi

Conform unui comunicat trimis, vicepremierul României, Raluca Turcan va susţine o conferinţă de presă la Primăria Iaşi începând cu ora 12.00. Alături de vicepremier vor participa şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, ministrul mediului, Costel Alexe dar şi Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

În altă ordine de idei, Raluca Turcan a efectuat o vizită de lucru la Palatul Braunştein din Iaşi pentru a vedea care sunt stadiul lucrărilor. Lucrările sunt finanţate cu fonduri europene prin Axa Prioritară 5 – „Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”.

217.4 milioane euro fonduri europene nerambursabile în total în municipiul Iaşi

Primarul Mihai Chirica a prezentat stadiul proiectelor europene derulate de municipiul Iaşi, pe partea de mediu, transport , dar şi social şi sănătate

„Pe infrastructura mare am insistat pe reabilitarea reţelelor de termoficare. Am trecut şi la refacerea izolaţiei magistralei de legătură. Avem şi cele 2 surse alternative eficientizate. Continuăm să le promovăm, fiind o adevărată sursa alternativă. Sunt şi proiecte de integrare a proiectelor educative şi altele”, a spus edilul Mihai Chirica.

Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene a menţionat că sunt proiecte mari la Iaşi

În cadrul conferinţei de presă la care participă vicepremierul Raluca Ţurcan, Marcel Bolos susţine că sunt proiecte de sute de milioane de euro pentru Iaşi:

„Sunt proiecte importante la Iaşi, de la infrastructură de transport, la apă şi canalizare, la investiţii în Aeroportul Iaşi. La Iaşi sunt 125 milioane euro pentru perioada de programare 2007-2013 şi 217 milioane de euro pentru perioada de programare 2014-2020. În data de 4 noiembrie 2019, la investire, a fost luată o decizie prin care s-a legiferat partea de subcontractare. Astăzi, Ordonanţa de Urgenţă s-a dovedit a fi foarte importantă pentru autorităţile locale. În lista de proiecte de pe Axa 4, se pot încheia proiecte de mobilitate urbană. Portofoliul de proiecte al Iaşului se incriu în lista de programare urbană prezentate de Guvernul Orban ” , a menţionat Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene.

Ministrul Mediului, Costel Alexe: Vom moderniza Aeroportul Internațional Iași

” Ne luăm angajamentul că vom moderniza Aeroportul Internaţional Iaşi după 4 ani de stagnare. Toate unităţile de învăţământ din Iaşi trebuie să fie pregătite pentru noul an şcolar. Ne asumăm chestiuni pe care le vom face. De exemplu , trenul metropolitan se va face. I-am spus lui Marcel Boloş că trebuie să facem descentralizarea cât mai repede pentru a face proiectele cât mai repede”, a spus ministrul Costel Alexe

Vom transmite LIVE VIDEO întreaga conferinţă de presă.

Adauga un comentariu