Titlurile zilei

Vila de lux din Iași a afaceristului Constantin Dinte s-a scumpit! După ce a fost călcat de mascați, vrea mai mulți bani pe proprietatea din Galata. Prețul a crescut cu 80.000 de euro pentru zece camere și șase băi – FOTO

Publicat: 25 aug. 2021
Vila de lux a afaceristului Constantin Dinte a fost construită cu materiale de construcții de ultimă generație. Suprafața foișorului depășește aria unui apartament cu patru camere. Afaceristul Constantin Dinte cere o avere pe proprietate
Vila de lux a lui Constantin Dinte, unul dintre transportatorii din Iași, s-a scumpit peste noapte

Constantin Dinte, transportator de persoane, a mărit prețul de vânzare pentru vila din Iași, din cartierul Galata. A refuzat să explice de ce a hotărât să tranzacționeze proprietatea. În trecut, a avut probleme penale, după ce s-a trezit și cu mascații în casă în timpul unei percheziții

Transportatorul Constantin Dinte, patronul firmei Micedu SRL, face o nouă mișcare în ceea ce privește vânzarea unei proprietăți de lux din municipiul Iași, cartierul Galata. Anul trecut, presat și de problemele financiare și penale, afaceristul s-a gândit să vândă proprietatea menționată cu suma de 540.000 de euro. Recent, transportatorul s-a răzgândit și a reevaluat proprietatea. Astfel, potențialii cumpărători vor trebui să scoată din conturi 620.000 de euro, cu 80.000 de euro mai mult față de prețul cerut inițial.

Contactat telefonic, afaceristul a refuzat să explice motivele pentru care a mărit prețul. Nu a menționat nici dacă în ultimul an a avut potențiali clienți. Din descrierea proprietății reiese că au fost folosite materiale de construcții de ultimă oră, în timp ce finisajele au fost realizate după ultimele tendințe. În edițiile trecute ale „BZI” a fost prezentat cazul patronilor unei case de amanet din Tătărași care vor pe proprietate nu mai puțin de 1.800.000 de euro.

Vila de lux a fost construită pe parcursul a 4 ani

Identificată pe Platoul Însorit, vila de lux a lui Constantin Dinte are o suprafață utilă de 415 metri pătrați, cu regimul de înălțime D+P+1+M. Terenul disponibil are o suprafață de 1.260 de metri pătrați. Imobilul a fost construit pe parcursul a patru ani, recepția având loc în 2019. Vila este formată din șapte camere, șase băi și trei dormitoare. La demisol sunt amenajate o cramă și o baie, plus un spațiu de depozitare.

Parterul este compartimentat într-un birou, bucătărie, living și baie. La etaj a fost amenajat dormitorul matrimonial cu baie proprie și două dormitoare cu balcon și baie. Mansarda este folosită pe post de spălătorie și uscător. Proprietarul vrea să vândă imobilul cu tot cu mobilă. Gardul este construit din cărămidă, în timp ce fațada a fost placată cu piatră și lemn exotic. Sunt doar câteva detalii despre proprietatea transportatorului. Și transportatorul Constantin Samson are probleme penale, după ce a fost prins că a decontat cupoanele pensionarilor decedați.

Foișor imens, evaluat la 120.000 de euro

Atracția proprietății este reprezentată de foișorul din spatele casei, cu o suprafață de 130 de metri pătrați, evaluat la 120.000 de euro. Obiectivul poate fi închis cu ajutorul unui sistem de rulouri de aluminiu, acționat cu ajutorul telecomenzii.

„În incinta foișorului se află un ansamblu grătar, cuptor și plită, bar din piatră, o baie, precum și o bucătărie de vară de 30 mp, complet mobilată și utilată, cu baie proprie. Din punctul de vedere al utilităților, proprietatea este racordată complet, inclusiv la canalizare. Ținând cont de toate aspectele prezentate, considerăm că acest imobil reprezintă una din cele mai interesante oferte existente pe piața imobiliară din Iași”, se arată în descrierea foișorului.

Constantin Dinte s-a lăudat că locuința este nouă și că nu s-a mutat nici măcar o zi în vila de pe Platoul Însorit.

Polițiștii au găsit sume importante în sediile lui Constantin Dinte

Constantin Dinte, patronul firmei de transport Micedu, a fost vizitat pe data de 07.11.2019 de către polițiști și mascați, în cadrul unei acțiuni de percheziție. Au răscolit punctele de lucru ale lui Dinte și domiciliul din zona Galata. Asta în contextul în care pe numele afaceristului a fost deschis un dosar pentru evaziune fiscală. Polițiștii au ridicat mai multe bunuri, dar și sume importante: 213.000 lei, 6.600 de euro, 100 de lire turcești. La percheziții au participat polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE), luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS), polițiști de la Serviciul Rutier. Afaceristul a fost cercetat în stare de libertate. Transportatorul are calitatea de asociat în societățile Micedu Company Turism SRL, Compania Micedu SRL, Micedu Trans SRL și Farmacom Impex SRL.

Comentarii
  • Pai e simplu de ce a marit pretul. De cand Samsonii au stricat piata cu biletele trase la xerox si cu cupoanele de pensionar, dom’ Dinte a ramas fara piștari 😢😢😢. Pune el de o alta “inginerie” financiara, stati linistiti

  • Dinte vinde casa din Galata pentru ca si-a cumparat mult teren in comuna Popricani. Doreste sa-si mute tot parcul auto acolo si in Dacia se apuca de imobiliare. Da asta la si dat pe nasu-sau Voion afara din garaj, sa poata constru locuinte!!!

  • Interesanta vila, dar tot a tigan pute chiar daca “ nu s-a locuit nici o zi”!!! Prin simplu fapt ca acest personaj a stat si a dirijat lucrarile de constructie, mirosul de tigan sa impregnat in toata casa

  • Stau si ma uit la acesti transportatori si ma intreb de unde Doamne Iarta-ma atita banet??? Sunt medici, prifesori, ingineri care au invatat o viata si nu au asemenea lux, oare autoritatile statului nu se seizeaza din ofiiciu si sa i ia la intrebari???

  • Costel sta pe un sac de bani. El in continuare deconteaza cupoane de pensionar, cupoane care sunt scrise de cumnata acestuia doamna Petronela!!! Banii vin lunar!!!

  • Dinte bea vin rosu cu schweps si lipeste bani lui Tarita pe frunte!!! Dinte Mariana o exploateaza fizic pe Nicoleta din Vînatori, o pune la maturat si la curatat gaini de dimineata pina seara si nu are forme legale de angajare

Adauga un comentariu