Actualitate

Violeta Alexandru, nemulțumită după un control inopinat la o Casă de Pensii: ”Văd o rezistență la schimbare”

Publicat: 09 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Violeta Alexandru nemulțumită după un control inopinat la o Casă de Pensii Văd o rezistență la schimbare
Ministrul Muncii Violeta Alexandru

Violeta Alexandru, nemulțumită după un control inopinat la o Casă de Pensii: ”Văd o rezistență la schimbare”. Ministrul muncii a criticat dur Casa Judeţeană de Pensii şi Inspectoratul Teritorial de Muncă din Neamţ, după ce a realizat un control inopinat.

„Le cer șefilor din Casele de Pensii, precum și angajaților, să coboare din birou și să interacționeze cu cetățenii care au solicitări/întrebări și așteaptă un răspuns/o îndrumare în fața instituției. Se creează aglomerație în fața instituțiilor tocmai pentru că nu li se răspunde cetățenilor.

Văd o rezistență la schimbare. Se mențin aceleași vechi principii în care șefii sunt deasupra tuturor, inabordabili, de neatins, din toate punctele de vedere. Oamenii trebuie să fie ascultați, nu ținuți la distanță. Lipsa de management aduce ineficiență, întârzieri, blocaje în îndeplinirea atribuțiilor unei instituții.”, afirmă Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru, nemulțumită după un control inopinat la o Casă de Pensii: ”Văd o rezistență la schimbare”

Ministrul a precizat că a găsit o instituție, care nu se ridică la un minim standard de calitate. A intrat în contact cu sistem învechit, neexistând un sistem electronic care să ușureze munca angajaților și să scurteze timpul de așteptare a cetățenilor. Totodată, pentru a ajunge la un nivel decent, sunt necesare soluții cu efecte pe termen lung.

”La Piatra Neamț, am găsit o casă de pensii aglomerată, o instituție prăfuită, a cărei arhivă nu se ridică nici pe departe la un minim standard de calitate, iar conducerea în concediu, cu toate întârzierile lăsate în așteptare. Arhiva de aici trebuie reorganizată complet, nu doar ordonată. Nu există un sistem electronic de identificare a dosarelor, totul se face manual. Este mult de muncă!

Este nevoie de soluții cu efecte pe termen lung, care să scurteze timpii de procesare și să elimine munca ineficientă. Având aceleași proceduri vechi de lucru, neadaptate evoluțiilor actuale, se va ajunge la aceleași rezultate: vom scotoci prin hârtii, ore și ore în șir. Din această cauză, crește și numărul dosarelor cu termen de răspuns depășit: documentele se găsesc și se extrag cu dificultate din arhivă. Efectele unei arhive ineficient organizate se văd după ani de zile.”, a adăugat Alexandru.

De asemenea, ministrul nu a ezitat să viziteze și ITM-urile, dacă tot se afla în Piatra Neamț. Nu a fost mirată când a văzut că acestea erau goale, iar șefii se aflau în concediu, nefiind prima oară când le găsește în acest stadiu. Ea a precizat că ITM-ul este o instituție deschisă publicului, nicidecum o fortăreață, așa cum i-a lăsat impresia.

”Fiind în Piatra Neamț, am mers să fac o vizită și la ITM. Nu este prima dată când găsesc la ITM-uri birourile goale.

Șefii în concediu și birourile goale, iar accesul în instituție îngrădit. Mi-a lăsat impresia unei fortărețe. ITM-ul este o instituție publică, deschisă publicului. Orice cetățean poate intra într-o instituție fără a-i fi îngrădit acest drept”, este mesajul ministrului Muncii, Violeta Alexandru, pe Facebook.

Adauga un comentariu