Virusul HPV la femei exact ca în poze provoacă un disconfort care influențează activitățile de zi cu zi a unei femei. Infecția cu papilomavirus este o boală infecțioasă cronică, cauzată de un agent patogen specific, virusul papiloma uman. HPV se caracterizează printr-o evoluție cronică cu recidive periodice. Este una dintre cele mai frecvente infecții, potrivit statisticilor, afectează majoritatea oamenilor din lume.
S-a demonstrat că anumite tipuri de virusuri contribuie la dezvoltarea cancerului. Tipurile HPV 16 și 18 sunt printre cele mai frecvente cauze ale cancerului de col uterin. Știința medicală modernă a identificat mai mult de 150 de tipuri de virus. În funcție de tipul său, aceasta afectează toate organele și sistemele corpului uman. De exemplu, persoanele infectate observă diverse excrescențe pe piele și pe membranele mucoase sub formă de condiloame și veruci.
Virusul HPV la femei poze. Principala cale de transmitere a afecțiunii
Principala cale de transmitere este contactul fizic cu un purtător, inclusiv relațiile sexuale neprotejate. Dar este, de asemenea, destul de frecventă infectarea prin contact domestic. De obicei, odată infectată, boala nu se manifestă în niciun fel, astfel încât oamenii nici măcar nu sunt conștienți că sunt purtători.
La femei, infecția cu papilomavirus poate provoca veruci genitale. Acestea sunt adesea descoperite doar în timpul unui examen ginecologic. Acestea cresc la aproximativ trei luni după infecție. Cele mai multe apar pe labiile, vaginul, colul uterin, canalul cervical și pielea din jurul anusului.
Ele apar ca niște excrescențe mici care se află pe o tulpină largă și au o margine neregulată. Tipurile de HPV care cauzează condilomul nu provoacă cancer. Neoplazia intraepitelială a colului uterin este o afecțiune precanceroasă a mucoasei uterine, care determină o maturare anormală a celulelor. Afecțiunea se numără, de asemenea, printre simptomele bolii la femei.
Stadiile bolii. Tratamentul HPV
În prezent, medicii cunosc trei stadii ale bolii, dintre care două nu sunt deosebit de periculoase, în timp ce al treilea reprezintă primul stadiu al cancerului de col uterin. Simptome similare sunt provocate de virusurile de tip 16 și 18. Tipurile 31, 33, 35 și 39 provoacă, de asemenea, cancer.
Simptomele HPV, atât la femei, cât și la bărbați, pot include mici excrescențe, nu numai pe organele genitale, ci și în alte părți, sub sâni, la subraț, pe gât și pe pleoape. Boala este mai puțin periculoasă pentru bărbați decât pentru femei. În timp ce anumite tipuri cancerigene ale virusului, care determină apariția unor excrescențe cutanate la bărbați, cauzează rareori tumori acestora. Femeile care sunt infectate de bărbați riscă să dezvolte cancer de col uterin.
Până în prezent, nu există regimuri terapeutice unice pentru tratarea virusului HPV la femei. Alegerea metodei depinde de manifestarea externă a bolii și de stadiul de dezvoltare a acesteia. Din păcate, nu există metode care să elimine complet agentul patogen din organism. Procesul de tratament pentru infecția cu papilomavirus are ca scop doar eliminarea simptomelor și întărirea sistemului imunitar.
Doar medicul dumneavoastră poate identifica tratamentul pentru virusul hpv la femei ca în poze. Doar un specialist va decide ce terapie să folosească. Astfel, numai un medic știe ce tratament pentru HPV la femei funcționează cel mai bine. Pentru tratarea papiloamelor pot fi folosite atât metode medicamentoase, cât și chirurgicale. În primă instanță, specialiștii își vor concentra eforturile pe îndepărtarea negilor.