Medicamente

Vitamina C poate ajuta la păstrarea masei musculare dupa 50 de ani

Publicat: 28 aug. 2020
Vitamina C mentine masa musculara la batranete
Vitamina C mentine masa musculara la batranete

Vitamina C mentine masa musculara la batranete. Vitamina C ar putea fi cheia pentru îmbunătățirea mușchilor dupa 50 de ani, potrivit unor noi cercetări ale Universității din East Anglia (UEA).

Un studiu publicat recent arată că persoanele în vârstă care consumă multă vitamina C – întâlnite în mod obișnuit în citrice, fructe de pădure și legume – au cea mai bună masă musculară.

Acest lucru este important deoarece oamenii au tendința de a pierde masa musculară pe măsură ce îmbătrânesc – ceea ce duce la sarcopenie (afecțiune caracterizată prin pierderea masei musculare și funcției musculare scheletice), fragilitate și o calitate a vieții redusă.

Cercetătorul principal, Ailsa Welch, de la Școala de Medicină Norwich din UEA, a declarat, potrivit medicalxpress.com: „Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, își pierd masa și forța musculară scheletică.

„Persoanele de peste 50 de ani pierd până la un procent din masa musculară scheletică în fiecare an, iar această pierdere se crede că afectează peste 50 de milioane de oameni din întreaga lume. „Este o mare problemă, deoarece poate duce la fragilitate și alte rezultate slabe, cum ar fi sarcopenia, dizabilitatea fizică, diabetul de tip 2, calitatea vieții reduse și moartea”. Știm că consumul de vitamina C este legat de masa musculară scheletică. Ajută la apărarea celulelor și țesuturilor care alcătuiesc corpul de substanțe radicale potențial dăunătoare. Acesto radicali liberi pot contribui la distrugerea mușchilor, accelerând astfel vârsta declinului aferent”, a mai precizat acesta.

Vitamina C mentine masa musculara la batranete

Echipa de cercetare a studiat datele de la peste 13.000 de persoane cu vârste cuprinse între 42 și 82 de ani, care participă la Studiul Norfolk EPIC (European Prospective Investigation on Cancer and Nutrition).

Dr. Richard Hayhoe, de asemenea de la Școala de Medicină Norwich din UEA, a declarat: „Am studiat un eșantion mare de persoane în vârstă și am constatat că persoanele cu cele mai mari cantități de vitamina C din dieta sau sângele lor au cea mai mare masă musculară scheletică estimată, comparativ cu cei cu cele mai mici sume.

„Suntem foarte încântați de concluziile noastre, deoarece sugerează că vitamina C dietetică este importantă pentru sănătatea musculară la bărbații și femeile în vârstă și poate fi utilă pentru prevenirea pierderilor musculare legate de vârstă. „Acest lucru este deosebit de semnificativ, deoarece vitamina C este disponibilă cu ușurință în fructe și legume sau în suplimente, astfel încât îmbunătățirea aportului de această vitamină este relativ simplă. Am descoperit că aproape 60 la sută dintre bărbați și 50 la sută dintre femei nu consumau atât de multa vitamina C pe cât ar trebui, conform recomandărilor Agenției Europene pentru Siguranța Alimentelor”, au precizat cercetatorii.

Adauga un comentariu