Sanatate

Vitamine pentru spondiloza cervicală. Remedii pentru ameliorarea durerii provocate de această afecțiune

Publicat: 15 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vitamine pentru spondiloza cervicală. Remedii pentru ameliorarea durerii provocate de această afecțiune
Spondiloza apare ca urmare a înaintării în vârstă, deoarece oasele și ligamentele din coloana vertebrală se uzează și își pierd din rezistență.

Dacă nu știi ce vitamine să iei pentru spondiloza cervicală, ai ajuns în locul potrivit. În rândurile de mai jos, vei descoperi care este cea mai eficientă vitamină în cazul acestei afecțiuni și ce alte remedii recomandă medicii.

Spondiloza cervicală, cunoscută și sub denumirea de osteoartrită cervicală, reprezintă o afecțiune care se manifestă la nivelul coloanei cervicale. Boala afectează corpurile vertebrale și discurile intervertebrale din zona gâtului, uzând canalul spinal (nervii și măduva spinării).

Spondiloza apare ca urmare a înaintării în vârstă, deoarece oasele și ligamentele din coloana vertebrală se uzează și își pierd din rezistență. Pentru a împiedica acest fapt, coloana vertebrală produce țesut osos în exces, care se dezvoltă în zona articulațiilor sau în alte zone. Acest țesut poartă numele de osteofite, adică formațiuni osoase, care sunt întâlnite adesea în zona gâtului.

o femeie cu durere în zona cervicală
Spondiloza cervicală, cunoscută și sub denumirea de osteoartrită cervicală, reprezintă o afecțiune care se manifestă la nivelul coloanei cervicale.

Vitamine pentru spondiloza cervicală și alte remedii eficiente

Pe lista vitaminelor pentru spondiloza cervicală se află vitamina C. Aceasta are efect antiîmbătrânire și contribuie la producerea de colagen, o substanță foarte importantă pentru menținerea sănătății cartilagiilor.

În plus, vitamina C are și un puternic efect antioxidant, fiind extrem de eficientă în zona zoster. Ea activează detoxifierea enzimelor în ficat şi ajută la reglarea nivelului de fosfolipide, neutralizează radicalii liberi şi asigură conservarea şi potenţarea, în timp, a efectului antioxidant al vitaminei E. Mai mult decât atât, aceasta vitamină facilitează absorbţia fierului la nivelul tubului digestiv şi favorizează procesul de digestie.

Pentru atenuarea durerilor locale și pentru detensionarea musculaturii, medicii recomandă analgezice, antiinflamatoare și unguente cu rol calmant, care redau mobilitatea.

Foarte bune sunt și suplimentele alimentare pe bază de valeriană, passiflora, arnică sau lavandă, deoarece relaxează întregul organism și conferă o stare de bine. Un tratament naturist eficient, grație efectului său antiinflamator, conține salcie albă, turmeric, extract de piper negru și extract de Boswellia.

De asemenea, aplicarea alternativă a compreselor calde și reci pe zona afectată poate fi un real ajutor în diminuarea durerilor provocate de spondiloza cervicală.

mai multe alimente cu vitamina C
Pe lista vitaminelor pentru spondiloza cervicală se află vitamina C.

Exerciții pentru spondiloza cervicală

Exercițiile au rolul de a relaxa și întări mușchii gâtului și umerilor, pentru a mări spațiile dintre discurile intervertebrale și a reduce presiunea. Acestea pot fi efectuate atât pentru a preveni spondiloza cervicală, cât și pentru a ameliora durerile instalate.

Rotirea gâtului în laterale, aplecarea capului în faţă şi lăsarea pe spate, ridicarea şi lăsarea umerilor, rotirea umerilor cu mâinile în şolduri, ridicarea genunchiului la piept şi apropierea frunţii de acesta constituie exerciții ușoare, care pot fi efectuate în orice moment al zilei.

Esențial este să îți menții coloana vertebrală dreaptă, într-o poziție cât mai firească, fie că stai jos sau te plimbi.

Nu este indicat să faci mișcări bruște, pentru a evita apariția unor noi dureri. Mai mult, ar trebui să dormi pe un pat tare, cel puțin pentru o perioadă, în poziția culcat pe spate și fără pernă.

masaj în zona gâtului
Exercițiile au rolul de a relaxa și întări mușchii gâtului și umerilor, pentru a mări spațiile dintre discurile intervertebrale și a reduce presiunea.
Adauga un comentariu