Actualitate

Vlad Voiculescu ne-a făcut de râs la nivel european după ce a plecat din mijlocul unei conferinţe și nici nu a nimerit subiectul de discuţie

Publicat: 02 apr. 2021
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății prezent la Guvern
Vlad Voiculescu se laudă cu redeschiderea școlilor dar el s-a opus la acea dată

Vlad Voiculescu a greşit tema discuţiei în timpul unei conferinţe la nivel european. Partidul Social Democrat (PSD) consideră că acesta ne-a făcut de râs mai ales că a plecat şi din mijlocul unei conferinţe iar acest lucru este de neacceptat.

Vlad Voiculescu a participat la o discuţie online la nivel european pe mai multe probleme, inclusiv cancerul sau infectarea cu COVID-19

Vlad Voiculescu a vorbit despre COVID-19 în momentul în care se vorbea despre cancer

De altfel, pe imagini se poate vedea faptul că Vlad Voiculescu a părăsit şedinţa chiar în mijlocul acesteia, invocând o defecţiune tehnică, lucru infirmat de filmare. Ministru Sănătății a vorbit, după ce a revenit, despre pandemia de COVID-19 chiar dacă subiectul abordat era cu totul altul, oficialii vorbind despre cancer:

„Din cauza unor astfel de oameni incapabili nu avem proiecte serioase pe sănătate din bani europeni prin PNRR sau programul EU4Health. Ministrul USR-PLUS, Vlad Voiculescu, ne-a făcut de râs la nivel european. După ce a crezut că îi păcălește pe ceilalți miniștrii europeni ai sănătății, invocând probleme tehnice deși nu urmărea de fapt ședința, Voiculescu a greșit și tema discuțiilor. Toți ceilalți miniștrii au vorbit pe scurt de Planul European privind Combaterea Cancerului, tema reuniunii, în timp ce Voiculescu a vorbit mult și degeaba despre pandemie, subiect ce era programat pentru a doua zi”, au scris joi seară pe Facebook reprezentanții PSD.

Social-democrații spun că aceasta este motivul pentru care România pierde oportunități de finanțare și cer demisia ministrului Vlad Voiculescu.

„De aceea nu contăm la Bruxelles. Acesta este motivul pentru care pierdem oportunități europene de finanțare în contextul pandemiei. Din cauza unor astfel de oameni incapabili nu avem proiecte serioase pe sănătate din bani europeni prin PNRR sau programul EU4Health. Un singur cuvânt: Demisia”, au mai scris reprezentanții PSD pe rețeaua de socializare.

Clipul prezentat de PSD arată faptul că Vlad Voiculescu este absent de la o întâlnire importantă la nivel European și spune că acest lucru s-ar datora unei defecțiuni tehnice 

Vlad Voiculescu a mai comis o gafă nepurtând masca de protecţie mai ales că acest incident are loc la scurt timp după ce acelaşi ministru a fost surprins în parlament fără mască.

Vlad Voiculescu critică de coaliție și ar fi pierdut sprijinul USR-ului

Din cauza gafelor din ultima vreme, Vlad Voiculescu ar fi pierdut sprijinul USR-ului. Mai mulți lideri din formațiunea politică spuneau, pe surse, că ministrul ar trebui să își dea demisia mai ales în contextul în care nu a făcut nimic pentru Sănătate dar și că încrederea românilor în el practic s-a prăbușit. De altfel, măsurile luate de acesta au fost criticate chiar de către secretarul lui de stat care spunea că decizia de a închide magazinele mai devreme duce mai degrabă la aglomerarea magazinelor:

„Închiderea mai devreme a magazinelor nu este de ajutor. Un studiu din Nature Human Behaviour afirmă că eficacitatea cea mai bună în oprirea răspândirii virusului ar avea-o interzicerea întâlnirii persoanelor în grupuri mici (small gathering cancellation) și închiderea instituțiilor educaționale (closure of educational institutions)” spunea Ștefan Voinea acum ceva timp.
Adauga un comentariu