Prima pagină » Sanatate » Vreau să slăbesc sănătos 20 kg. Cum să ajungi la acest rezultat fără a epuiza organismul

Vreau să slăbesc sănătos 20 kg. Cum să ajungi la acest rezultat fără a epuiza organismul

06 mai 2022, 22:15,
BZI.ro, în Sanatate

Puțini oameni vor să slăbească mult timp, de obicei aceștia spun că „vreau să slăbesc sănătos 20 kg”. În special femeile, visează că excesul de greutate să dispară cât mai rapid. Dar puținilor oameni le pasă de modul în care va afecta o persoană o dietă greșită.

În efortul de a slăbi cât mai repede 20 kg, mulți oameni se epuizează în săli de sport, merg la diete „foame” și mănâncă alimente complet monotone, dar cu conținut scăzut de calorii. Drept urmare, încep să slăbească, dar după scurt timp observă că părul lor a devenit nesănătos, unghiile li s-au acoperit cu pete albe, sănătatea s-a deteriorat și greutatea revine rapid. Care este greșeala lor? În primul rând, într-o sarcină imposibilă. Este imposibil să slăbești 20 kg în câteva săptămâni, o lună sau chiar două. O astfel de pierdere rapidă în greutate dăunează enorm organismului și îl face să înceapă să economisească energie prin încetinirea metabolismului. În al doilea rând, în alegerea metodologiei greșite. Mono-dietele și înfometarea sunt pline de epuizare și o scădere a ratei metabolice.

femeie care se priveste in oglinda probabd blugii mari

Faceți un program clar și un plan de masă pe care să-l urmezi cu adevărat

Vreau să slăbesc sănătos 20 kg. O modalitate eficientă recomandată de nutriționiști

Din fericire, există o modalitate eficientă de a slăbi 20 de kilograme în plus acasă fără a dăuna sănătății și de a menține rezultatul obținut pentru o perioadă lungă de timp. Constă în găsirea motivației potrivite, trecerea la o alimentație sănătoasă și variată. De asemenea, contribuie și creșterea activității fizice fără a epuiza organismul în sală.

În primul rând, realizați scopul de a pierde în greutate. Acesta trebuie să îndeplinească 4 criterii: claritate, dezirabilitate, fezabilitate și pozitivitate. Răspuns simplu: „Vreau să slăbesc 20 kg, pentru că toată lumea o face!, nu se potrivește. Gândește-te de ce vrei să scapi de excesul de greutate, ce te motivează cu adevărat? Fi onest cu tine însuți.

femeie care isi masoara cu un metru talia si se tine de blugii largi

Din fericire, există o modalitate eficientă de a slăbi 20 de kilograme în plus acasă fără a dăuna sănătății și de a menține rezultatul obținut pentru o perioadă lungă de timp

Faceți un program clar și un plan de masă pe care să-l urmezi cu adevărat. Dar dacă te-ai desprins și ai mâncat ceva interzis, nu te da bătut. Acesta nu este un motiv să o luăm de la capăt. Doar continuă. Atunci când alegeți o dietă pentru pierderea în greutate cu 20 kg, nu uitați că aceasta trebuie să fie pe termen lung. Fără a afecta sănătatea, puteți pierde până la 4 kg pe lună.

De cât timp ai nevoie pentru a scăpa de kilogramele în plus

Adică veți avea nevoie de 5 luni și încă 1 pentru a consolida rezultatul. Este mai bine să așteptați 20 de săptămâni, dar să obțineți armonia dorită odată pentru totdeauna. Acordați preferință unei alimentații adecvate, echilibrate și variate, reducând conținutul caloric total al dietei. Asigurați-vă că conține toate vitaminele, mineralele și alți nutrienți necesari. Beți suficientă apă, 1,5-2 litri pe zi. Începeți să mâncați fracționat, de 5-6 ori pe zi în porții mici. Astfel, este mai ușor să faci față senzației de foame, iar metabolismul este accelerat.

femeie care isi masoara cu metru talia

Este imposibil să slăbești 20 kg în câteva săptămâni, o lună sau chiar două

Uneori, răsfățați-vă cu dulciuri și mâncarea preferată, urmărind conținutul caloric al dietei. Gândiți-vă la astfel de pauze nu ca la eșecuri și slăbiciuni, ci ca la recompense. Mai este un drum lung, luați pauze. Baza dietei ar trebui să fie fructele de pădure, legumele, cerealele integrale, leguminoasele, sursele de proteine. Când vă limitați la alimente grase și prăjite, nu exagerați. Grăsimile sunt necesare organismului nu mai puțin decât proteinele și vitaminele. Concentrați-vă doar pe acizii grași polinesaturați, omega-3, -6, -9, care sunt cei mai benefici și se găsesc în avocado, pește gras, nuci.

Atunci când spui că vreau să slăbesc sănătos 20 kg trebuie să faci multă mișcare. Cea mai frecventă cauză a obezității este inactivitatea fizică. Trebuie eradicat complet din stilul tău de viață. Mai mult, nu este necesar să te antrenezi ore întregi în sală. Este suficient să vă corectați stilul de viață. Plimbați-vă, înlocuiți statul în fața televizorului cu un hobby activ, faceți exerciții de dimineață și seara, nu mai folosiți liftul, urmați drumețiile, alergatul, înotul sau mersul rapid.

femeie care arata cu degetul spre indicatorul de pe cantar si este extrem de fericita

În efortul de a slăbi cât mai repede 20 kg, mulți oameni se epuizează în săli de sport, merg la diete „foame” și mănâncă alimente complet monotone, dar cu conținut scăzut de calorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *