Sanatate

Legume bogate în proteine. Cum să urmezi o dietă vegană fără a slăbi organismul

Publicat: 06 mai 2022
Legume bogate în proteine. Cum să urmezi o dietă vegană fără a slăbi organismul
Multe alimente închise la culoare și verdețuri cu frunze verzi reprezintă legume bogate în proteine

Din ce în ce mai mulți oameni din întreaga lume sunt interesați care legume sunt bogate în proteine. Această curiozitate apare în momentul în care o persoană decide să treacă la diete vegane sau vegetariene. Îndepărtarea de produsele de origine animală devine din ce în ce mai ușoară cu alimente vegetale mai fortificate și hrănitoare.

Alimentele potrivite din plante pot fi surse excelente de proteine ​​și alți nutrienți, adesea cu mai puține calorii decât produsele de origine animală. Produsele din soia sunt printre cele mai bogate surse de proteine ​​în timpul unei diete pe bază de plante. Conținutul de proteine ​​depinde de modul în care este preparată soia. Tofu ferm conține aproximativ 10 g de proteine ​​la ½ cană, pe când fasolea edamame, soia imatură, conțin 8,5 g de proteine ​​la ½ cană.  Aceste produse din soia sunt, de asemenea, bogate în calciu, zinc și fier, făcându-le o alternativă sănătoasă la produsele lactate.

mai multe tipuri de alimente care sunt bogate in proteine
La fel ca semințele de chia, semințele de cânepă conțin o proteină formată din toți cei 9 aminoacizi esențiali

Legume bogate în proteine. Ce să mănânci pentru a înlocui carnea

Lintea roșie sau verde este bogată în proteine, fibre și nutrienți cheie, inclusiv fier și potasiu. Lintea gătită conține 8,84 grame de proteine ​​pe ½ cană. Lintea este o sursă excelentă de proteine ​​care poate fi adăugată la tocane, curry, salate sau supe pentru o porție suplimentară de proteine ​​sau gătită ca garnitură de sine stătătoare.

Năutul fiert conține aproximativ 7,25 grame de proteine ​​per ½ cană. Există multe rețete pentru gătit mâncăruri cu năut în timpul unei diete. Unul dintre cele mai populare este humusul, care se prepară pe bază de năut.

mai multe frunze de spanac
Îndepărtarea de produsele de origine animală devine din ce în ce mai ușoară cu alimente vegetale mai fortificate și hrănitoare

Alunele sunt bogate în proteine, sunt pline de grăsimi sănătoase și vor ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii. Conține aproximativ 20,5 grame de proteine ​​pe ½ cană. Iar migdalele oferă 16,5 grame de proteine ​​pe ½ cană. De asemenea, este bogat în vitamina E, care este excelentă pentru piele și ochi.

Spirulina este o algă albastră sau verde care conține aproximativ 8 grame de proteine ​​la 2 linguri. De asemenea, sunt bogate în nutrienți precum fier și vitaminele B. Spirulina este disponibilă sub formă de pudră sau supliment. Poate fi adăugat în apă, smoothie-uri sau în sucul de fructe. O persoană îl poate stropi și pe salate sau gustări pentru a-și crește conținutul de proteine.

Alte alimente extrem de sănătoase și delicioase care îți vor completa perfect dieta

Quinoa este o cereală bogată în proteine ​​și conține toți cei 9 aminoacizi esențiali. Quinoa gătită conține 8 grame de proteine ​​pe cană. Această cereală este, de asemenea, bogată în alți nutrienți, inclusiv magneziu, fier, fibre și mangan. Quinoa poate fi folosită în supe și tocane, presărată peste o salată sau gătită ca fel principal.

mai multe pastai de fasole verde
Fasolea edamame, soia imatură, conțin 8,5 g de proteine la ½ cană

Micoproteina este o proteină pe bază de ciuperci. Produsele cu micoproteine ​​conțin aproximativ 13 grame de proteine ​​pe ½ cană. Produsele cu microproteine ​​sunt adesea promovate ca înlocuitori de carne și sunt disponibile sub formă de fripturi și cotlet „de pui”. Cu toate acestea, multe dintre aceste produse conțin albuș de ou, așa că asigurați-vă că verificați eticheta.

Semințele de chia sunt alimente cu conținut scăzut de calorii, bogate în fibre și acizi grași omega-3, care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Semințele de chia conțin 2 grame de proteine ​​pe lingură. La fel ca semințele de chia, semințele de cânepă conțin o proteină formată din toți cei 9 aminoacizi esențiali. Semințele de cânepă conțin 5 grame de proteine ​​pe lingură.

Separat, orezul și fasolea sunt surse inferioare de proteine. Mâncate împreună, oferă 7 g de proteine ​​per cană. Iar un cartof copt mare conține 8 grame de proteine ​​per porție. Cartofii conțin și mulți alți nutrienți, cum ar fi potasiul și vitamina C.

Multe alimente închise la culoare și verdețuri cu frunze verzi reprezintă legume bogate în proteine. Aceste alimente nu sunt suficiente pentru a vă satisface nevoile zilnice de proteine, dar câteva gustări cu legume vă pot crește aportul de proteine, mai ales atunci când sunt combinate cu alte alimente bogate în proteine.

mai multe tipuri de seminte cu o cantitate mare de proteine
Alimentele potrivite din plante pot fi surse excelente de proteine și alți nutrienți, adesea cu mai puține calorii decât produsele de origine animalăAdauga un comentariu