International

Zborurile din Spania au fost anulate. Statul a intrat pe lista ţărilor cu risc epidemiologic

Publicat: 10 aug. 2020
Zborurile din Spania au fost anulate. Statul a intrat pe lista ţărilor cu risc epidemiologic
Zborurile din Spania au fost anulate

Spania a fost inclusă pe listă statelor cu risc epidemiologic ridicat publicată de oamenii legii. Astfel, în urma deciziei, zborurile vor fi suspendate începând de marţi, 11 august 2020.

Spania a fost inclusă pe lista ţărilor cu risc epidemiologic. Zborurile, suspendate

În ceea ce privește media cazurilor noi de Covid-19 din ultimele două săptămâni la 100.000 de locuitori raportată de statul spaniol, aceasta este de 89. Spania a depășit România în acest caz, statul român raportând media de 87. În zona galbenă de risc epidemiologic a fost inclusă și Spania.

Începând cu data de 11 august, toți cetățenii care se întorc în România, din Spania, vor avea obligația să intre în autoizolare sau chiar în carantină, în cazul în care prezintă simptome specifice noului virus SARS-COV-2.

Măsura de carantină se aplică tuturor persoanele care vin dintr-o călătorie internațională din țările cu risc epidemiologic ridicat și au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: „cetățeni români, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețienie.”, potrivit autorităților.

Carantina cetățenilor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta, sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de oamenii legii. Carantina este recomandată tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă.

Țările cu risc epidemiologic ridicat, în zona galbenă

Autorităţile sanitare au actualizat și publicat lista ţărilor/ zonelor cu risc epidemiologic ridicat, în zona galbenă unde este obligatorie carantina pentru 14 zile.

Noua listă de state va intra în vigoare marţi, 11 august, la ora 00,00, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică.

În zona galbenă (carantină 14 zile) sunt următoarele ţări:

* Africa de Sud
* Argentina
* Armenia
* Aruba
* Bahamas
* Bahrain
* Bolivia
* Bosnia şi Herţegovina
* Brazilia
* Capul Verde
* Chile
* Columbia
* Costa Rica
* El Salvador
* Guineea Ecuatorială
* Honduras
* Insulele Feroe
* Insulele Turks şi Caicos
* Insulele Virgine ale Statelor Unite
* Irak
* Israel
* Kazahstan
* Kârgâzstan
* Kosovo
* Kuweit
* Luxemburg
* Macedonia de Nord
* Maldive
* Moldova
* Muntenegru
* Oman
* Palestina
* Panama
* Peru
* Puerto Rico
* Qatar
* Republica Dominicană
* Sint Maarten
* Spania
* Statele Unite ale Americii
* Surinam

Grecia a introdus noi reguli! Frontierele terestre vor fi închise pe timpul nopții

Fiindcă în mica insulă Poros, situată în apropiere de Atena, au fost depistate recent peste zece cazuri, Grecia a decis să închidă frontierele terestre ale ţării călătorilor, pe timpul nopții

După ce cazurile de contaminare cu COVID-19 au crescut, Atena a decis joi să ia această măsură. De asemenea, a fost introdusă o interdicție de circulație și în ceea ce privește barurile sau restaurantele ( până pe 17 august). Totodată, au fost interzise târgurile și piețele deschise.

Au fost interzise pe insulă adunările de peste nouă persoane, dar chiar și la domiciuliu. De menționat este că masca de protecție a devenit obligatorie în orice loc.

Grecia a anunţat miercuri o ”săptămână de conştientizare”, înăsprind măsurile sanitare în urma unei creşteri puternice a contaminărilor, în contextul în care măsuri de precauţie au fost impuse deja în toată ţara în urmă cu câteva zile.

Astfel, autorităţile sanitare din ţară au impus, săptămâna trecută, obligativitatea purtării măştii în toate locurile publice închise şi au restrâns – până la 15 august – vizitele la aziluri de bătrâni şiîn alte instituţii în care se află persoane vulnerabile. Căsătoriile, botezurile şi înmormântările au fost limitate la adunări de 100 de persoane, iar târgurile au fost anulate.

Adauga un comentariu