Local

Zece unităţi de învăţământ preuniversitar din Iași vor suspendarea cursurilor. Evoluția cazurilor de coronavirus, la nivelul județului

Publicat: 06 oct. 2020

Având în vedere prevederile Ordinului comun nr 5487/1494/2020, în urma confirmării pozitive cu COVID-19 a mai multor persoane, 10 unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă şi unitate şcolară.

„Menţionăm că toate aceste solicitări au fost aprobate de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ respective, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, urmând ca decizia de suspendare a cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” să se dispună la nivel judeţean prin hotărârea CJSU.”, potrivit DSP Iași.

Unităţi de învăţământ care au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă/colectiv:

Nr. crt. Unitatea de învăţământ Număr cazuri confirmate Numărul de clase/ colective CLASA LA CARE SUNT SUPENDATE CURSURILE ȘCOLARE ÎN MODALITATEA „FAȚĂ ÎN FAȚĂ”
1 LICEUL TEORETIC „D. CANTEMIR”, IAȘI un elev 1 Clasa a XII-a D
2 LICEUL TEHNOLOGIC DE TRANSPORTURI ȘI DE CONSTRUCȚII, IAȘI un profesor 7 Clasa a IX-a B 

Clasa a IX-a C, X A, a XI-a A, I B maistri, grupa 2, a X A, seral, grupa 2, a IX-a A

3 COLEGIUL NAȚIONAL „M. EMINESCU” IAȘI un elev 1 Clasa a X-a C, grupa 1
4 ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ „GR. GHICA VODĂ” IAȘI un elev 1 Clasa I A 8, grupa 2 
5 ȘCOALA GIMNAZIALĂ ȚUȚORA un elev 1 Clasa a VII-a
6 ȘCOALA GIMNAZIALĂ SLOBOZIA, com. VOINEȘTI un profesor (a predat si la Scoala Primara Slobozia) 2 Clasele a II-a și a III-a
7 ȘCOALA GIMNAZIALĂ „O. CAZIMIR” un elev 1 Clasa a II-a B, grupa 1
8 COLEGIUL NAȚIONAL „EMIL RACOVIȚĂ”, IAȘI un profesor 4 Clasa a VII-a A, grupa 2

Clasa a VII-a C, grupa 2

        Clasa a X-a B , grupa 2

        Clasa a XI-a B, grupa 2

Unități de învățământ care au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „față în față” la nivel de unitate:

Nr. crt. Unitatea de învăţământ Număr cazuri confirmate
1 ȘCOALA GIMNAZIALĂ SLOBOZIA, structura ȘCOALA PRIMARĂ SLOBOZIA, com. VOINEȘTI un profesor (a predat si la Scoala Gimnaziala Slobozia)
2 GRĂDINIȚA HAPPY KITTENS, comuna VALEA LUPULUI un profesor

În unităţile şcolare menţionate, s-au luat următoarele măsuri:

  • izolarea cazurilor confirmate;
  • igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete);
  • reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie

Cazuri Covid-19 la nivelul județului Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 06 octombrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 5765 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 92 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3113 au fost externate (cu 26 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).
În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat doua decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 165.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 06 octombrie 2020, erau ocupate 417 paturi, din care 28 sunt paturi ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 06 octombrie 2020, un număr de 962 de persoane se află în izolare, iar 1121 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Comentarii
  • Elevii care au intrat in contact cu un profesor confirmat, sunt in izolare sau doar nu mai merg la scoala? Si…parintii lor merg la servici?

Adauga un comentariu