Actualitate

Zeci de cadre medicale și pacienți diagnosticați cu coronavirus la Spitalul Municipal Pașcani! Ancheta continuă, iar frica devine din ce în ce mai apăsătoare! Ce ne așteaptă?

Publicat: 30 apr. 2020

Spitalul Municipal Pașcani este „plin” de COVID-19. 37 de cadre medicale și pacienți au fost diagnosticați cu coronavirus. Ancheta Direcției de Sănătate Publică Iași scoate la iveală un număr de cazuri cu infecția cu COVID-19 greu de digerat pentru conducerea acuzată că ar fi adus cu bună știință coronavirusul în spital. Ancheta medicilor epidemiologi continuă, iar rezultatele par din ce în ce mai înfiorătoare.

Aproape 40 de infectați

În perioada 10 aprilie-28 aprilie, au fost depistate 37 de persoane cu coronavirus din unitatea medicală mai sus menționată. Reamintim faptul că managerul, dr. Daniel Bechir, a convocat o întâlnire pentru a-și prelungi mandatul. De atunci a început toată teroarea la Pașcani. La întâlnire a participat un angajat care avea simptomele specifice coronavirusului și care a fost depistat pozitiv ulterior. Atunci a început ancheta epidemiologică în unitatea medicală. Zeci de persoane au fost contaminate, iar în urma anchetei, dacă va reieși faptul că managerul se face vinovat de întreaga situație, acesta se va alege cu dosar penal.

Coronavirusul a ajuns în toate compartimentele spitalului

În acest moment, DSP Iași are înregistrate șase cadre medicale la Compartimentul Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Pașcani, infectate cu COVID-19. Acestora li se adaugă nouă cadre medicale la Secția de Îngrijiri Paleative, două cadre medicale la Secția de Infecțioase, patru cadre medicale la Secția de Chirurgie, patru angajați la Serviciul Administrativ, 12 bolnavi la Secția de Îngrijiri Paleative, încă o persoana confirmată în această saptămână.

„În privința personalui medical, testările au evidențiat prezența noului coronavirus la patru medici, opt asistenți medicali, opt infirmieri și un brancardier. În total, în perioada 10.04 – 28.04.2020, au fost efectuate 197 de recoltări de la pacienți și persoane angajate în cadrul Spitalului Municipal Pașcani. Ancheta este în curs de desfășurare”, au anunțat reprezentanții DSP Iași.

Adauga un comentariu