Actualitate

Zeci de jandarmi mobilizaţi în faţa Ministerului Energiei pentru a-l scoate afară pe George Simion. Liderul AUR voia doar să fie prezent la conferința de presă a lui Virgil Popescu – VIDEO

Publicat: 05 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zeci de jandarmi mobilizaţi în faţa Ministerului Energiei pentru a-l scoate afară pe George Simion. Liderul AUR voia doar să fie prezent la conferința de presă a lui Virgil Popescu - VIDEO
Jandarmeria şi forţe din cadrul MAI au fost implicate într-un incident politic, fără niciun drept

Este de-a dreptul incredibil ce se întâmplă în România! La Ministerul Energiei, Virgil Popescu urma să aibă o conferinţă de presă. Aceasta a fost însă amânată, după ce în sală şi-a făcut apariţia şi liderul AUR, George Simion.

Parlamentarul a declarat faptul că nu a venit cu niciun gând să facă scandal, ci pur şi simplu a dorit să participe ca orice alt cetăţean la un asemenea eveniment.

George Simion, scos afară de jandarmi din sediul Ministerului Energiei

Este şocant cum Jandarmeria şi forţe din cadrul MAI au fost implicate într-un asemenea incident. În politică, în problemele şi dezbaterile parlamentarilor nu trebuie implicate forţele de ordine ale statului.

„Sunt demnitar al statului român. Dacă dvs considerați că trebuie să mă luați cu forța, atunci așa să faceți. Dar eu am dreptul să stau aici, să spună dl. ministru ce e cu această taxă pe soare. Trebuie să dea explicații. Dl. ministru e atât de fricos, încât s-a închis în birou”, a spus liderul AUR.

George Simion este un om liber şi poate participa oricând la un asemenea eveniment. Ţinem să precizat că aleşii poporului pot fi prezenţi întotdeauna la conferinţe de presă. De asemenea, orice cetăţean are acest drept, de a fi informat cu privire la ce se întâmplă pe teritoriul ţării noastre.

Liderul AUR a declarat LIVE că nu doreşte să facă probleme sau să se certe cu absolut nimeni. Acesta este un demnitar şi reprezintă oamenii care şi-au pus speranţele în el.

Dacă lucrurile continuă așa, nu va mai putea participa absolut nicio persoană la astfel de conferințe, indiferent dacă este jurnalist sau cetățean de rând. Se pare că Virgil Popescu acceptă la evenimentele publice doar cetățenii pe care-i dorește el, în funcție de față, statură, greutate, trust sau partid.

Se poate observa cu ochiul liber cum ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu este al României, ci al altui stat.

Premierul României, Nicolae Ionel Ciucă, şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, ar fi trebuit de mult să ia o decizie pentru cetăţeni, în ceea ce-l priveşte pe Virgil Popescu, însă se pare că toţi trădează această ţară şi sunt cumpăraţi de cei din străinătate.

Am putea spune mai multe, însă vă reamintim faptul că preţul la gaze, curent electric, carburanţi, alimente sunt enorm de mari din cauza acestei clase politice aflată la guvernare.

George Simion a vrut să audă explicații privind „taxa de soare”

După ce în sediu a intrat și deputatul George Simion, jandarmii i-au atras atenția liderului AUR că nu are dreptul să intre fără acreditare sau invitație.

„În calitate de parlamentar nu am de ce să mă acreditez. Jandarmul de la ușă a spus că ministrul nu mă poate primi… Am intrat pe ușă. Mi s-a spus că nu aș avea dreptul să particip la această conferință de presă. Totuși am venit, am urcat… Dacă încalc vreo lege, să vină un organ al statului să îmi spună”, a adăugat liderul AUR.

Simion a ignorat apelurile jandarmilor și a intrat în sala de presă unde urma să se desfășoare conferința, s-a așezat pe un scaun și l-a așteptat pe ministru să apară la pupitru.

În replică, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a trimis un secretar de stat care a anunțat sec că evenimentul se suspendă până când în sală vor fi prezente doar persoane acreditate la eveniment.

După ce a plecat secretarul de stat, George Simion s-a dus la pupitrul oficial și a ținut el o conferință de presă.

„A fugit ministrul, a fugit Virgil, a fugit hoţul”, a spus liderul AUR.

După care a pornit prin minister în căutarea lui Virgil Popescu, el cerându-le persoanelor pe care le întâlnea să-i spună la ce etaj are ministrul biroul. Simion a ajuns la etajul 4, la biroul ministrului, și așteaptă ca Virgil Popescu să-i permită accesul. Aproximativ 100 de jandarmi au fost chemați pentru a-l scoate afară pe liderul AUR.

„Dle ministru, nu mai blocați ușa. Virgil!”, a spus deputatul.

Virgil Popescu nu și-a făcut apariția

Ministrul nu și-a făcut apariția, în întâmpinarea liderului AUR venind consilieri de la minister, dar și jandarmi care i-au atras acestuia atenția că a pătruns în instituție prin încălcarea legii. Simion nu a vrut să-i urmeze pe jandarmi afară din clădire și le-a spus că le oferă buletinul pentru a-l amenda dacă este nevoie.

După aproximativ 15 minute petrecute la ușa ministrului, George Simion a început să i se adreseze acestuia prin ușă.

„Nu agresăm niciun funcționar. Întrebăm unde este ministrul și-l așteptăm la ușă. Dle ministru, haideți, că tot trebuie să ieșiți”, a zis Simion.

Văzând că nu se mai întâmplă nimic – nici ministrul nu iese, nici jandarmii nu-l saltă – liderul AUR a plecat înapoi spre sala de presă, nu înainte să spună că Virgil Popescu „e atât de fricos, încât s-a închis în birou” și că „după taxa pe soare, urmează taxa pe aer”.

Revenit în sala de conferințe, Simion a mai așteptat câteva minute, a dialogat cu o jandarmeriță și a plecat după ce a rămas fără baterie la telefonul cu care transmitea live.

„Virgil Popescu nu doar ca este un hoț, este și un laș. S-a demonstrat”, a spus liderul AUR, la plecare.

Adauga un comentariu