National

Zeci de vârstnici, păcăliți în programul ”O masă caldă”, la Botoșani: „Mi-a cerut cardul și i l-am dat”

Publicat: 28 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zeci de vârstnici păcăliți în programul O masă caldă la Botoșani Mi-a cerut cardul și i l-am dat
Un nou studiu arată că tot mai mulți bătrâni sunt păcăliți prin diverse metode

Mai multe persoane de vârsta a treia au fost înselați de un bărbat. Vârstnicii din Botoșani au fost păcăliţi și convinși să îşi dea cardurile pentru masa caldă unui agent economic. Acesta din urmă nu le oferă mâncare preparată caldă, așa cum le promisese bătrânilor, ci doar produse alimentare de bază.

În tot acest timp, patronul încasa banii de la stat, dar fără a își onora promisiunile.

Bătrâni păcăliți  în programul ”O masă caldă”

Aproximativ 350 de bătrâni au fost prinși în capcana întinsă de așa zisul agent econimic. Persoanele care au avut încredere în el nu au putut primi mancare gătită deoarece cardurile prin care primeau masa caldă le-au fost luate de un agent al unei firme de catering.

Localnicii transmit faptul că reprezentantul firmei de catering ar fi fost ajutat de un angajat al primăriei orașului Botoșani. Contactat telefonic, reprezentantul firmei de catering a negat vehement acuzațiile aduse ce fac referire la strângerea cardurilor.

Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat de fapt.

La nivelul judeţului Botoşani sunt în prezent aproximativ 11.000 de beneficiari de tichete electronice de masă caldă în cadrul Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

Nouă metodă folosită de hoţi în plină pandemie de Covid-19

Un alt caz întâlnit la Iaşi a fost adus la cunoştinţa locuitorilor din judeţ în data de 6 aprilie 2020. Primarul comunei Rediu preciza faptul că hoţii au recurs la o nouă metodă de-ai deposeda pe bătrâni de bunurile din locuinţele sale. Astfel, tâlharii se deplasau la uşa bătrânilor şi le menţionau că vin din partea administraţiilor locale şi împart măşti de protecţie. Însă, materialele sanitare erau stropite cu diverse substanţe chimice ce induceau leşinul. În această manieră, hoţii furau diverse obiecte de la persoane.

„Dragi cetăţeni ai Comunei Rediu, dragi ieşeni,

Sunt persoane care merg din uşă în uşa pentru a împărţi măşti de protecţie. Aceste persoane vor afirma că este o iniţiativă nouă din partea administraţiilor locale, însă nu este adevărat. Vă rog să aveţi mare grijă, deoarece modul în care acţionează este de a vă ruga să vă puneţi mască pentru a vedea dacă vi se potriveşte, iar aceste mastisunt stropite cu chimicale care induc leşinul.

Dacă veţi cădea pradă acestor manevre oribile, aceste persoane vă vor jefui. Vă rog să nu acceptaţi măşti de la străini. Este un moment critic şi oamenii sunt disperaţi, rata criminalităţii probabil va creşte în următoarea perioadă. Vă rog să fiţi prudenţi şi să staţi în siguranţă”, a transmis primarul comunei Rediu, Vasile Haidău.

În urmă cu câteva luni, mai precis în noiembrie 2020, teparii au folosit „metoda Covid-19”. Infractorii obţineau bani de la persoanele în vârstă, mentionadu-le că este medic şi unul dintre copii se afla în spital grav bolnav şi are nevoie de un aparat de ventilaţie. O femeie în vârstă de 74 de ani a fost contactată de un bărbat unde i s-au sesizat cele enumerate mai sus, cerându-i suma de 20.000 lei. Bătrâna a menţionat că nu deţine aceşti bani şi a încheiat convorbirea. Teparul a fost prins mai apoi în flagrant.

Polițiștii vă recomandă să nu oferiți nicio sumă de bani persoanelor pe care nu le cunoașteți.

Adauga un comentariu