Titlurile zilei

Zeci și zeci de mii de ieșeni sunt vizați de această informație! Lista oficială cu noile trasee de transport metropolitan din Iași – EXCLUSIV

Publicat: 31 dec. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Zeci și zeci de mii de ieșeni sunt vizați de această informație Lista oficială cu noile trasee de transport metropolitan din Iași  EXCLUSIV
De la data de 01.01.2023, Asociația Metropolitană de Transport Public Iași a anunțat oficial care vor fi noile trasee de transport metropolitan pe raza comunelor: Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Holboca, Miroslava, Popricani, Rediu, Tomești, Tuțora și Valea Lupului

Pentru zeci și zeci de mii de ieșeni, aceasta este informația începutului de an 2023! Este vorba de publicarea oficială legată de lista completă cu noile trasee de transport metropolitan. Concret, Asociația Metropolitană de Transport Public Iași a anunțat care vor fi noile trasee de transport metropolitan pe raza comunelor Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Holboca, Miroslava, Popricani, Rediu, Tomești, Tuțora și Valea Lupului

Zeci și zeci de mii de ieșeni au primit informația cea mai importantă a începutului de an 2023. Aceasta vizează lista completă și oficială cu noile trasee de transport metropolitan. Concret, Asociația Metropolitană de Transport Public Iași (AMTPI) a anunțat oficial care vor fi noile trasee de transport metropolitan pe raza comunelor Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Holboca, Miroslava, Popricani, Rediu, Tomești, Tuțora și Valea Lupului. Față de anunțul inițial, AMTPI aduce la cunoștință că:

„(…) am luat act de întârzâierile înregistrate în cadrul procedurii de achiziție a mijloacelor de transport necesare pentru implementarea traseelor de transport metropolitan, fapt ce impune o etapizare a abordării noilor trasee metropolitane”.

Mii de ieșeni sunt vizați de această informație! Lista oficială cu noile trasee de transport metropolitan din Iași

Așadar, Asociația Metropolitană de Transport Public Iași a transmis o adresă, la data de 28 decembrie 2022, către Compania de Transport Public (CTP) Iași S.A., respectiv primăriilor din arealul metropolitan. Este vorba de localitățile Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Holboca, Miroslava, Popricani, Rediu, Tomești, Tuțora și Valea Lupului.

„Asociația Metropolitană de Transport Public Iași, prin prezenta, vă aducem la cunoștință că am luat act de întârzâierile înregistrate în cadrul procedurii de achiziție a mijloacelor de transport necesare pentru implementarea traseelor de transport metropolitan, fapt ce impune o etapizare a abordării noilor trasee metropolitane”, anunță asociația.

AMTPI face eforturi pentru a implementa toate traseele propuse inițial în Zona Metropolitană Iași

În aceste condiții, bazându-se atât pe rezerva de mijloace de transport din cadrul CTP, cât și pe consultările cu primarii din comunele deservite, AMTPI propune ca, de la data de 01.01.2023, CTP să înceapă operarea pe următoarele trasee:

„1. Aroneanu – traseu Dorobanți, traseu Aroneanu și prelungirea către Rediu Aldei, cu microbuz dat în exploatare de comuna Aroneanu; 2. Bârnova – traseu către sat Bârnova – Todirel, traseu către sat Păun; 3. Ciurea – momentan rămân traseele existente, ulterior urmeză implementarea traseului către Dumbrava; 4. Holboca – traseu către Ruseni; 5. Miroslava – traseu către Vorovești, traseu Tehnopolis – Valea Adâncă, prin zona «5 drumuri»; 6. Popricani – traseu prin sat Popricani (modificat în municipiul Iași, prin Strada Sărărie până în Tg. Cucu), deservit de două autobuze; 7. Rediu – traseu Agronomie – Horlești, traseu Agronomie – Păcurari, prin Rediu, dar deservit de un singur autobuz față de cele două solicitate; 8. Tuțora – traseu către Oprișeni; 9. Tomești – rămâne traseul 29 la care se adaugă traseu către satul Goruni; 10. Valea Lupului – din păcate nu putem aborda niciun traseu în cadrul comunei Valea Lupului până când nu vom avea mijloace de transport mici și medii”, se arată în adresa trimisă de către Asociația Metropolitană de Transport Public Iași celor 10 primării din arealul metropolitan, respectiv CTP Iași. Mai departe, conducerea Asociației a conchis:

„Asigurăm toți cetățenii din zona metropolitană că depunem toate eforturile pentru a implementa toate traseele propuse cu celeritate”, arată, în finalul documentului, directorul executiv al AMTPI, Eduard Boz.

Așadar, zeci și zeci de mii de ieșeni sunt vizați de această informație! Este vorba de lista oficială cu noile trasee de transport metropolitan din Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu