Local

Zi de respiro pentru spitalele suport COVID-19 din Iași! Ieri, numărul de noi infectări cu COVID-19 a scăzut drastic, iar în unitățile medicale mai erau 172 de paturi libere pentru pacienții cu coronavirus

Publicat: 10 nov. 2020
De la începutul pandemiei de COVID-19, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 13.032 de cazuri cu persoane infectate cu coronavirus
Medici în spital, îmbrăcați în combinezoane

Ieri, la Iași s-au raportat 92 de noi infectări cu coronavirus. O zi liniștită pentru spitalele suport COVID-19 din județ, unde mai erau 172 de paturi libere pentru pacienții cu coronavirus. În 8 luni de zile, pe raza județului Iași au fost confirmate 13.032 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19

După mai multe zile în care la Iași numărul de infectări cu coronavirus raportate la fiecare 24 de ore nu a scăzut sub 200, ieri, medicii din spitalele suport COVID-19 au avut un moment de respiro. Numai 92 de infectări. Lunea este o zi fericită pentru medici și asta pentru că sâmbăta și duminica numărul de teste PCR care se efectuează este mult mai mic decât în zilele săptămânii. În spitalele suport COVID-19 din județul Iași mai erau 172 de paturi libere. Aproape 9.000 de ieșeni se află în autoizolare la domiciliu. Dintre aceștia fac parte pacienții cu COVID-19 asimptomatici, contacții direcți sau persoane care au revenit curând în țară dintr-o zonă cu risc mare de infectare cu noul tip de coronavirus.

Ieri, în spitalele suport COVID-19 din județul Iași erau ocupate 524 de paturi, dintre care 51 sunt paturi de ATI

De la începutul pandemiei de COVID-19, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 13.032 de cazuri cu persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, doar 4.517 au avut nevoie de internare, restul fiind asimptomatice. În cazul acestor pacienți, medicii le recomandă autoizolarea la domiciliu și comunicarea în permanență cu medicul de familie. În ceea ce privește gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, ieri, 09 noiembrie 2020, erau ocupate 524 de paturi, din care 51 sunt paturi ATI.

În ceea ce privește gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 51, 9 erau ocupate la Spitalul de Boli Infecțioase, 6 la Spitalul Mobil Lețcani, 6 la Spitalul de Pneumologie, 6 la Spitalul Municipal Pașcani, 3 la Spitalul de Recuperare, 6 la Spitalul C.F. Iași și 15 la Spitalul de Neurochirurgie. Ieri mai erau libere 3 paturi ATI, dintre care 2 paturi la Spitalul de Recuperare și un pat la Spitalul de Neurochirurgie Iași. Ieri, 4 pacienți infectați cu COVID-19, internați în Terapie Intensivă, au decedat. Numărul de decese a ajuns la 264.

La Spitalul „C.I. Parhon” din Iași fac dializă, de 2 sau 3 ori pe săptămână, 24 de pacienți infectați cu noul coronavirus

În spitalele suport COVID-19 mai erau libere ieri 172 de paturi dintre care 29 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, un pat la Spitalul Mobil Lețcani, 2 paturi la Spitalul de Pneumologie, 33 de paturi la Spitalul Hârlău, 5 paturi la Spitalul de Recuperare, 15 de paturi la Spitalul CF Iași, 10 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”, 23 de paturi la Spitalul Militar și 54 de paturi la Spitalul CF Pașcani. În ceea ce privește Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, sunt ocupate 2 paturi în secția de ATI. În momentul de față sunt 24 de bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași.

Iașul are aproape 9.000 de ieșeni în autoizolare la domiciliu. Mulți sunt pacienți cu COVID-19 asimptomatici

Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iași, ieri, un număr de 4.705 de persoane se aflau în izolare, iar 4.140 de persoane se aflau în carantină la domiciliu. Potrivit legislației în vigoare, carantina se impune pentru contacții direcți cu persoane confirmate, dar și pentru persoanele care sosesc din țări și/sau zone cu risc epidemiologic ridicat. Mai bine de jumătate dintre pacienții confirmați pozitiv la infecția cu noul coronavirus sunt asimptomatici.

După primirea rezultatului PCR pozitiv, pacientul merge la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și, după o serie de investigații făcute de medici, i se recomandă să meargă acasă, în autoizolare. Pacientul are datoria de a contacta medicul de familie, să-l anunțe că a fost confirmat pozitiv la infecția cu coronavirus. În cazul în care, pe perioada celor 14 zile de autoizolare, pacientul asimptomatic observă apariția simptomelor specifice infecției cu COVID-19, acesta trebuie să contacteze medicul de familie, singurul în măsură să-i recomande dacă este necesar sau nu să se prezinte la spital.

Adauga un comentariu