Eveniment-Social

Ziua Porților Deschise la Ateneul Național din Iași. La achiziționarea biletelor online va fi aplicată o reducere de 50 la sută

Publicat: 23 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ziua Porților Deschise la Ateneul Național din Iași. La achiziționarea biletelor online va fi aplicată o reducere de 50 la sută
Ziua Porților Deschise la Ateneu

Cu prilejul împlinirii a 104 de la înființarea Ateneului Național din Iași, echipa instituției invită publicul, pe 25 aprilie, la Ziua Porților Deschise

Pentru a marca momentul aniversar, Ateneul anunță aplicarea unei reduceri de 50% la achiziționarea tuturor biletelor online pe durata întregii zile.

Ziua Porților Deschise la Ateneul Național din Iași

De Ziua Porților Deschise, la sediul Ateneului ieșean se vor organiza manifestații ce se adresează tuturor categoriilor de vârstă, incluzând activități diverse atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Din foaier, la sălile de repetiții și la scena mare, echipa Ateneului a pregătit activități specifice prin care veți putea descoperi spațiul teatrului într-o nouă lumină. Astfel, pe parcursul zilei de 25 aprilie, vor fi organizate expoziții, tururi ghidate, lecții deschise de dans și muzică, oră de make-up de scenă și o repetiție de regie cu public. Întregul program al evenimentului poate fi descoperit pe pagina de Facebook a Ateneului.

„Ziua Porților Deschise reprezintă o altfel de zi la Ateneu. O zi în care magia de pe scenă se va răspândi în toată instituția, în care trucurile pe care le folosim vor fi parțial dezvăluite, o zi în care nu va exista bariera dintre public și actori. Astfel, îi așteptăm cu bucurie pe toți cei care își doresc să cunoască echipa noastră, să descopere atmosfera de lucru și activitățile ce se desfășoară în culise”, a declarat managerul Gheorghiță Rusu-Persic.

Se împlinesc 104 ani de la înființarea Ateneului Național din Iași

Pe 25 aprilie, de Ziua Porților Deschise, la Ateneul Național din Iași vor fi organizate activități interesante și surprize muzicale. Reamintim că în aceeași zi, până la ora 23.59, se va aplica reducerea de 50% la toate biletele online achiziționate de pe site-ul https://www.ateneuiasi.ro/.

Ateneul din Iași a fost construit în anul 1920, pe terenul unei foste fabrici de ciorapi, după planurile arhitectului V. Mironescu. Clădirea, inaugurată pe 25 aprilie 1920, sub numele de Ateneul Popular din „Tătărași”, realizată în stil românesc, fără ornamentații exterioare sau interioare, era formată din trei corpuri legate între ele: corpul din față, cu parter și un etaj, cel din mijloc, care avea o sală de spectacole cu 600 de locuri, și ultimul corp, asemănător primului, cu două niveluri, care acoperea scena de spectacole. În plus de sala de spectacole, clădire dispunea de spații pentru o bibliotecă.

Ca urmare a deteriorărilor determinate de cutremurul din 1977, activitățile au fost întrerupte. În 1998, au fost demarate lucrările pentru o nouă clădire, inaugurarea fiind realizată în 2002. Astăzi, poartă numele de Ateneul din Iași.

Adauga un comentariu