Actualitate

Ziua zero pentru pensii, în Parlamentul României. Ce mesaj a transmis PSD

Publicat: 22 sept. 2020
Plenul Parlamentului României decizie pentru pensii
Constituţională discută astăzi sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi cea a Executivului la legea prin care Parlamentul stabileşte data alegerilor parlamentare sau Guvernul

Astăzi, 22 septembrie 2020, plenul Parlamentului va dezbate proiectele privind rectificarea bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe acest an, care includ amendamentul Partidului Social Democrat referitor la creşterea punctului de pensie cu 40 de puncte procentuale.

„Astăzi, vom arăta din nou Guvernului PNL că nu poate continua să nesocotească legile țării și să nu aplice creșterea pensiilor cu 40%.

Așa se întâmplă când pui la finanțe un ministru care, în loc să facă politici publice, face doar circ și spectacol pe Facebook. Să te împrumuți de zeci de miliarde de euro în 10 luni și să spui că nu sunt bani pentru a crește veniturile românilor asta înseamnă o guvernare care știe doar să tragă clopotele a faliment!”, transmite PSD.

Avertisment lansat de Marcel Ciolacu: „Liberalii vor tăia salariile românilor!“

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, lansează un avertisment în legătură cu posibilitatea ca Guvernul liberal să taie și salariile românilor din cauza incompetenței.

„Ne vine rândul fiecăruia în parte. Acum sunt pensionarii, au fost copiii. Nu sunt bani pentru alocații, dar au avut bani să cumpere primari. Au venit pensionarii, le tăiem veniturile, au venit copiii, le tăiem veniturile”, a declarat Marcel Ciolacu.

Avertisment lansat de Marcel Ciolacu: „Ne vine rândul fiecăruia în parte

Liderul social democraților s făcut o analogie a situației parafrazând un pastorul antifascist care a făcut următoarea afirmaţie:

„Când naziștii au venit să îi ia pe comuniști, n-au scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe social-democrați, am tăcut. Nu eram social-democrat. Când au venit să îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea. Este aceeași logică ca atunci, ne iau pe fiecare în parte sub această mască că nu sunt bani și vor tăia salarii din cauză că sunt incompetenți“, a spus Marcel Ciolacu.

”Vom majora pensiile cu 40%”

Altfel, Marcel Ciolacu s-a arătat optimist în legătură cu creșterea pensiilor cu 40%.

”E o bătaie de joc și la adresa copiilor, și la adresa pensionarilor, și la adresa profesorilor, prin prorogarea termenelor de plată. Ca și la dublarea alocațiilor, unde au atacat legea la CCR, spun că vor ataca și acum. Ce au atacat? Respingerea ordonanței lor de prorogare a termenului. Este rușinos ce fac“, a spus Marcel Ciolacu.

Mai mult decât atât, Marcel Ciolacu a arătat că, la rectificare, primarii PNL au primit ”de 10 ori mai mulți bani”, iar primarii PSD nu au primit nimic. El este de părere că dacă un premier din Partidul Social Democrat ar fi dat atât de mulți bani primarilor, ar fi fost arestat imediat.

”Primarii PNL au primit de 10 ori mai mulți bani, la rectificare. Niciun municipiu condus de PSD nu a primit niciun ban. Nimeni nu și-a permis în 30 de ani să facă așa ceva. Printr-o hotărâre de guvern, din fondul de rezervă, nu și-a permis nimeni. Orice premier PSD care ar fi făcut asta, ar fi fost arestat în secunda doi.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu