Magazin

Idei de afaceri. Costul infiintarii unei mici ciupercarii se ridica la 500 de euro

Publicat: 28 iul. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Idei de afaceri. Costul infiintarii unei mici ciupercarii se ridica la 500 de euro
1

Cei care vor sa inceapa o afacere cu ciuperci au nevoie de o investitie initiala de 500 de euro si un spatiu adecvat, precum un beci spatios sau o mica cladire, in curte.

O astfel de ciupercarie poate aduce venituri lunare cuprinse intre 1.000 si 1.500 de lei, dupa cum sustine Razvan Tinca, consultant in domeniu.

Citeste si Idei de afaceri. Cati bani a primit o familie, de la stat, ca sa infiinteze o brutarie

Pe de alta parte, spre deosebire de alte legume care sunt cumparate de intermediari direct de la producatori, Tinca atrage atentia ca ciupercarul va avea nevoie si de spatii de depozitare, fiind nevoit sa si le duca singur la punctele de vanzare.

In ceea ce priveste anotimpul potrivit pentru inceperea afacerii, consultantul a spus ca acesta este toamna, avand in vedere ca vara si iarna aduc temperaturi extreme, nefavorabile productiei.

Citeste si Iesenii pot primi fonduri nerambursabile pentru infiintarea incubatoarelor de afaceri

”Alt avantaj al culturii de toamna este cererea mare de ciuperci in postul Craciunului. La fel si primavara, inainte de Pasti. Sunt cateva luni in care productia se poate face cu costuri minime si este mai usor de vandut”, a precizat Razvan Tinca, pentru agrointel.ro.

Un alt sfat venit din partea consultantului pentru cei care intentioneaza sa se apuce de crescut ciuperci este acela de a cultiva soiul pleurotus, in locul celui champignon, pe care il comercializeaza multi crescatori. 

”La tarabe, am vazut pleurotus cu 9 lei kilogramul, in timp ce pentru champignon se cereau doar 6 lei”, dupa cum a precizat Tinca, pentru agrointel.ro.

Citeste si Vinde lamai pentru ursii din Romania

Adauga un comentariu