Local

15,5 milioane de lei pentru drumurile calamitate din judeţul Iaşi. Guvernul a fericit majoritatea primăriilor PNL – DOCUMENT

Publicat: 28 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
155 milioane de lei pentru drumurile calamitate din judeţul Iaşi. Guvernul a fericit majoritatea primăriilor PNL - DOCUMENT
Drumurile din comuna Sinești vor fi reabilitate cu fonduri de la Compania Națională de Investiții! Contractul are o valoare de 1,2 milioane de euro

În baza unei hotărâri emise în cursul săptămânii trecute, Guvernul României a alocat câteva zeci de milioane de lei în întreaga ţară pentru refacerea unor drumuri de interes judeţean şi comunal afectate de intemperii. Printre acestea se numără şi localităţi din judeţul Iaşi, dar şi Consiliu Judeţean, autorităţi care vor beneficia în total de 15,5 milioane de lei.

De remarcat este faptul că cea mai mare parte a banilor ajung la primăriile liberale din judeţul Iaşi, în vreme ce unităţile administrativ teritoriale conduse de primari PSD au luat praful de pe tobă.

Actualul premier Florin Cîțu a făcut exact ce a făcut predecesorul său Ludovic Orban, când s-a aflat în dificultate. Guvernul Cîțu a alocat în baza unei hotărâri apărute în Monitorul Oficial apărută în 20 septembrie 2021 fondurile respective. Lista completă a arterelor din judeţul Iaşi care vor fi refăcute în baza acestei finanţări o redăm în cele ce urmează.

Cum a împărțit Guvernul banii la primăriile din județul Iași în decembrie 2020

În luna decembrie a anului 2020 o parte a localităților din județul Iași au beneficiat de un ajutor nesperat din partea Guvernului României. În urma unei ședințe de Guvern ce a avut loc pe 17 decembrie 2020, Guvernul a alocat fonduri pentru plata cheltuielilor de funcționare. Cea mai mare parte a banilor s-au dus, de asemenea, către primăriile conduse de primari PNL. O parte a unităților administrativ-teritoriale din județul Iași nici nu s-au regăsit pe această listă făcută de Executivul de la Palatul Victoria.

În județul Iași au ajuns 20,4 milioane de lei. Conform socotelilor făcute de cei din Guvernul României, municipiul Iași a primit 1,9 milioane lei pentru plata cheltuielilor de funcționare. De asemenea, municipiul Pașcani a beneficiat de 272 mii lei pentru cheltuielile de funcționare, sumă care a intrat în conturi până în sărbătorile de iarnă. Orașul Podu Iloaiei a beneficiat de 410 mii lei, conform hotărârii luate de Guvernul României. Și orașul Târgu Frumos a beneficiat de fonduri, însă această unitate a încasat doar 47 mii lei. Târgu Frumos este condus de un primar PSD, în vreme ce restul orașelor sunt administrate de edili PNL. În plus, orașul Hârlău (PSD) nu s-a aflat pe această listă a Guvernului.

Împărțirea banilor în zona metropolitană Iași, în decembrie 2020

O parte din fonduri s-au dus și la primăriile din județul Iași aflate în zona metropolitană. Dacă Aroneanu (PNL) a primit 426 mii lei, Primăria Bârnova (PNL) a beneficiat de 216 mii lei. Localitatea Dobrovăț, comună condusă de primar PNL, a beneficiat de 222 mii lei. Comuna Holboca, localitate cu primar PNL, a beneficiat de 360 mii lei. Comuna Lețcani, de asemenea condusă de un primar PNL, a beneficiat de 517 mii lei. Comuna Miroslava (PNL) a beneficiat de 256 mii lei. Comuna Popricani (PNL) a beneficiat de 439 mii lei. Localitatea Rediu, condusă de primar USR- PLUS, a primit 129 mii lei. Comuna Tomești (PNL) a primit 287 mii lei. Comuna Valea Lupului, din coasta municipiuluI Iași, a beneficiat de 256 mii lei.

Adauga un comentariu