Frumusete

5 mituri despre celulită

Publicat: 28 dec. 2020
femeie cu celulita pe picioare
Deoarece este legata de țesutul gras din organism, s-ar putea să credeți că pierderea în greutate te va ajuta să scapi de celulită.

Celulita este prezentă la marea majoritate a oamenilor, dar este încă un subiect tabu și ceva pe care încercăm să îl ascundem. Acest fenomen, numit „coajă de portocală”, este o colecție de mici umflături și găuri care se formează pe suprafața pielii. Cel mai adesea localizată pe coapse și fese, celulita poate fi găsită aproape oriunde pe corp. Deși este foarte frecventa, experții nu s-au pus inca de acord asupra cauzei. Deoarece este prezentă la oameni de toate genurile și toate formele, teoria moștenirii genetice este cea mai răspândită. Iată 5 mituri despre celulită!

5 mituri despre celulită

1. Celulita este un fenomen rar

Dimpotrivă. Se spune că între 80% și 90% dintre femei au grade diferite de celulită în diferite locuri ale corpului. Deoarece distribuția grăsimilor este pur și simplu diferită la bărbați, doar 10% dintre bărbați declară că au celulită.

2. Celulita este cauzata de supraponderabilitate

Celulita este cauzată de celulele adipoase care se saturează și ajung să nu se umfle. Deoarece este legata de țesutul gras din organism, s-ar putea să credeți că pierderea în greutate te va ajuta să scapi de celulită. Acest fenomen este prezent atât la femeile foarte slabe, cât și la cele mai plinute. Prin urmare, greutatea nu are legatura cu celulita. Este legata de piele, nu de numărul de kilograme afisat de cântar.

3. Eliminarea alimentelor grase va scapa de celulita

Dimpotriva! Consumul de grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado, ulei de cocos sau somon, va fi întotdeauna benefic pentru sănătatea dumneavoastră. Cu toate acestea, alimentele care sunt foarte sărate sau conțin zaharuri rafinate pot încuraja celulele grase să se depoziteze și, prin urmare, pot provoca celulita.

4. Unele creme te scapa de celulita

De fapt, cremele nu au niciun efect asupra celulitei. Ceea ce este eficient este o tehnică de masaj care ar putea ajuta la descongestionarea celulelor adipoase. Faceți rost de un instrument pentru masarea corpului și utilizați-l în mod regulat în rutina de frumusețe.

5. Exercitiile cardio reduc celulita

Orice activitate care vă crește ritmul cardiac va favoriza circulația sângelui și, prin urmare, drenajul natural al celulelor adipoase. Cu toate acestea, între antrenamentul cardio și antrenamentul cu greutăți, mai degrabă această a doua opțiune ar putea avea un efect asupra celulitei. Exercițiile precum genuflexiunile promovează lipoliza, ceea ce duce la pierderea de grăsime și la creșterea masei musculare.

Pe scurt, celulita nu afectează sănătatea celor care o fac! Desi câteva schimbări în stilul de viață ar putea, probabil, să reducă puțin celulita, nu există niciun tratament miracol. Acesta este un fenomen complet normal, de aceea este mai bine să-l acceptăm.

Adauga un comentariu