Diete si regimuri

5 plante care favorizează digestia

Publicat: 29 nov. 2020
Ridichea neagra
Sucul de ridiche neagra ar trebui sa fie obligatoriu dupa sarbatori

Ai facut un exces alimentar si te-ai ales cu o serie de dureri abdominale? Iata 5 plante care favorizează digestia!

Fenicul

Cultivat în principal în bazinul mediteranean, feniculul nu are doar un miros aromat plăcut. Virtuțile sale promovează sănătatea digestivă. Această plantă este, de asemenea, interesantă pentru proprietățile sale antispastice, care pot lupta împotriva durerii și spasmelor. Unele studii au descoperit că feniculul poate chiar calma colicile la sugari. Consumat în principal ca ceai, cel mai bine este să-l evitați cu câteva ore înainte de culcare, deoarece vă poate ține treaz.

Mentă

O plantă cu adevărat excepțională, menta este folosită mai mult ca oricând pentru proprietățile sale digestive. La fel ca feniculul, ameliorează spasmele intestinale, dar în plus stimulează producția de bilă, tratează sindromul intestinului iritabil și ameliorează greața și vărsăturile. Deși este adesea consumata sub formă de ceai, menta poate fi folosită și sub formă de ulei esențial.

Planta care favorizează digestia: ciulinul de lapte

Ciulinul de lapte are calități remarcabile, în special pentru protecția ficatului și a vezicii biliare. Această plantă va acționa împotriva efectelor toxinelor naturale și sintetice, cum ar fi alcoolul și medicamentele. O substanță activă din aceasta plantă, numită silimarină, asigură aceste efecte terapeutice.

Curcumă

Dacă turmericul se găsește în principal în bucătăria indiană, este cu siguranță datorită aromelor sale, dar și datorită proprietăților sale digestive. Într-adevăr, ajută la ameliorarea simptomelor dispepsiei și la tratarea ulcerului peptic. A fost folosit de mult timp în medicina tradițională pentru a promova secreția din vezica biliară.

Planta care favorizează digestia: ridichea neagră

Desi ridichea neagră a fost considerată candva o buruiană, astăzi aduce o contribuție remarcabilă la sănătatea digestivă. Conține vitamine și minerale esențiale pentru curățarea ficatului, scăderea nivelului de colesterol și stimularea poftei de mâncare. Sucul de ridiche neagra ar trebui sa fie obligatoriu dupa sarbatori!

Adauga un comentariu