Boli si tratamente

6 lucruri de știut despre menopauză

Publicat: 04 oct. 2020
6 lucruri de știut despre menopauză
Simptomele sunt foarte variate și există soluții pentru a le gestiona bine.

În jurul vârstei de 50 de ani, corpul unei femei suferă o schimbare hormonală majoră – procesul menopauzei. Simptomele sunt foarte variate și există soluții pentru a le gestiona bine. Descoperiți câteva informații esențiale pentru a trăi senin acest pasaj! Iata 6 lucruri de știut despre menopauză!

Menopauza marchează sfârșitul ciclului de fertilitate al unei femei. Este un proces natural cu modificări hormonale și fiziologice. Toate femeile experimentează această perioadă diferit, cu simptome și sentimente diferite. Știind la ce să ne așteptăm poate simplifica tranziția. Iată șase informații despre menopauză pentru a vă ajuta să treceți mai bine peste acest proces.

Menstruatiile nu se opresc brusc

Menopauza este un proces, nu un moment separat în timp. Deci, pentru majoritatea femeilor, menstruatiile scad treptat, mai degrabă decât să se oprească imediat. Simptomele menopauzei apar incet, treptat. Cea mai timpurie etapă a menopauzei se numește perimenopauză. În această perioadă, menstruatiile sunt neregulate și rata fertilității scade. Când menstruatia s-a oprit timp de un an, o femeie trece de la perimenopauză la menopauză. Glandele suprarenale produc în continuare estrogen și progesteron, dar producția lor generală scade.

Modificări ale pielii și părului

În timpul perimenopauzei, o femeie poate observa modificări ale pielii și părului. Aceste modificări sunt legate în parte de nivelurile scăzute de hormoni și de genetica fiecărei persoane. Oricare ar fi cauza, aceste schimbări pot fi dureroase. Dacă sunt bruște sau prea intense, nu ezitați să consultați un medic pentru soluții care vă pot ajuta.

Lucruri de știut despre menopauză: diverse simptome

Majoritatea femeilor prezintă multe simptome în timpul fazei perimenopauzei. Cele mai frecvente sunt bufeurile, tulburările de somn, uscăciunea și sensibilitatea vaginală, pierderile de urină în timpul efortului sau strănutului, schimbările de dispoziție, pierderea musculară și creșterea în greutate și osteoporoză.

Soluții pentru trecerea mai usoara prin menopauza

Tratamentele hormonale sunt utilizate pe scară largă de zeci de ani. Dar studii recente au observat efecte secundare semnificative. Prin urmare, este recomandat să discutati cu medicul dumneavoastră pentru a găsi cea mai bună doză posibilă. Sprijinul psihologic, exercițiile fizice regulate, o dietă echilibrată, utilizarea unui lubrifiant și programele fixe de somn contribuie, de asemenea, la reducerea disconfortului.

Risc de sarcină

Așa cum menstruația unei femei nu dispare imediat, nici fertilitatea ei nu se termină până nu se stopează menopauza. Prin urmare, o femeie poate ovula și ovulele pot fi suficient de sănătoase pentru a provoca sarcina. Contracepția este recomandată până la un an după încheierea perioadei. Consultați un medic pentru a găsi cea mai bună opțiune.

Lucruri de știut despre menopauză: o tranziție

Menopauza nu este un semn de eșec al corpului. De cele mai multe ori, începe în jurul vârstei de 50 de ani, dar această vârstă poate varia fără a oferi motive de îngrijorare. Pentru unele femei, dificultatea constă în acceptarea acestei schimbări asociate îmbătrânirii. Ca în orice situație, modul în care o persoană reacționează la schimbare îi va afecta corpul și emoțiile. În caz de dificultate psihologică, un terapeut poate ajuta la găsirea echilibrului intern.

Adauga un comentariu