Diete si regimuri

6 semne care pot alerta asupra unui consum prea mare de alcool

Publicat: 17 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
6 semne care pot alerta asupra unui consum prea mare de alcool
Consumul de alcool poate reduce volumul creierului, susține un studiu făcut de angajații Universității Oxford din Marea Britanie

Schimbarea aspectului pielii, probleme digestive, furnicături la nivelul mâinilor sau picioarelor. Descoperiți semnele care vă pot alerta asupra unui consum prea mare de alcool!

Carantina și telemunca pe scară largă în multe companii de mai bine de un an au expus oamenii la agravarea anumitor dependențe. Printre aceste dependențe se numără consumul de alcool. In Regatul Unit, de exemplu, se spune că consumul de alcool în rândul britanicilor a crescut în timpul izolarii.

Pentru a limita riscurile, doi specialiști britanici, ale căror observații au fost transmise de DailyMail, indică cele șase semne care ar trebui să alerteze cu privire la dependența de băuturi alcoolice.

6 semne care pot alerta asupra unui consum prea mare de alcool

Aspectul pielii tale s-a schimbat

Unul dintre semnele că bei prea mult alcool și că corpul tău suferă este o schimbare a aspectului pielii tale. Medicul medic generalist Luke Pratsides explică, potrivit Femme Actuelle, faptul că pielea care devine uscată, obosită și aspectul cearcănelor ar trebui să fie semne de alerta.

Pe termen mai lung, consumul excesiv de alcool poate slăbi sistemul imunitar și duce la infecții cronice ale pielii sau poate face pielea gălbuie, în urma afectării ficatului. De asemenea, roșeața feței poate apărea după dilatarea vaselor de sânge, în special în jurul nasului și obrajilor.

Aveți vânătăi pe corp

Un alt semn cutanat care poate indica dependența de alcool este reprezentat de vânătăile frecvente. Dacă descoperiți că vă învinețiți mai ușor, chiar și fără să vă dați seama, este posibil ca ficatul să fie afectat de consumul de alcool.

„Una dintre principalele funcții ale ficatului este de a produce substanțe chimice numite factori de coagulare care ajută sângele să se coaguleze normal. Alcoolicii nu sunt, prin urmare, capabili să oprească ușor sângerarea, ceea ce poate duce la formarea grăsimilor”, spune specialistul.

Simțiți amorteală sau furnicături in picioare sau maini

Dr. Sanjay Mehta vorbește apoi despre furnicaturi sau amorteală care pot fi resimțite la extremitățile corpului, la picioare sau la mâini. Aceste simptome pot indica „neuropatie alcoolică”, care apare atunci când „anumiți nervi sunt afectați de excesul de alcool, ducând la scăderea senzației la nivelul mâinilor și picioarelor, precum și la instabilitate”, spune el.

Suferi de probleme digestive

Dr. Luke Pratsides dezvăluie apoi că consumul excesiv de băuturi alcoolice poate fi responsabil pentru o supraproducție de acid gastric, care poate duce rapid la probleme digestive, cum ar fi refluxul acid sau arsurile la stomac. Rețineți că, pe termen lung, riscul de ulcer gastric crește semnificativ.

Te ingrasi sau slăbești

În mod surprinzător, creșterea inexplicabilă în greutate este unul dintre semnele de avertizare ale dependenței de alcool. Băuturile alcoolice sunt foarte dulci și deosebit de bogate în calorii, creșterea în greutate este inevitabilă la unii oameni, care vor avea tendința de a lua gustări și de a mânca prost.

Dr. Sanjay Mehta amintește, de asemenea, că unele persoane dependente de alcool pot pierde și ele în greutate. „Consumul de cantități excesive de alcool în mod regulat poate păcăli stomacul și mintea pentru a-i face să se simtă plini prin modificarea anumitor hormoni implicați în apetit”, explică el.

Suferiți de infecții repetate

Otită, amigdalită, cistita. Suferiți de infectii bacteriene repetate? Poate că consumul de alcool este prea mare și vă afectează sistemul imunitar, care nu se mai poate apăra corect împotriva infecțiilor cauzate de bacterii sau viruși.

Adauga un comentariu