Prima pagină » Eveniment-Social » 900 de elevi concurează în ediția din 2021 a Concursului „Acad. Cristofor Simionescu”, TUIASI
900 de elevi concurează în ediția din 2021 a Concursului „Acad. Cristofor Simionescu”, TUIASI

900 de elevi concurează în ediția din 2021 a Concursului „Acad. Cristofor Simionescu”, TUIASI

16 nov. 2021, 17:55,
în Eveniment-Social

Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) organizează a IX-a ediție a Concursului „Acad. Cristofor Simionescu”, care va avea loc sâmbătă, 20 noiembrie 2021, începând cu ora 9.00.

Ediția a IX-a a concursului va fi a doua din istoria competiției adresate elevilor din ciclul preuniversitar care se va desfășura exclusiv online, pe platforma Moodle, HYPERLINK „http://moodle.icpm.tuiasi.ro/” la următoarea adresă. La cele trei secțiuni ale concursului: I – Chimie pentru licee și colegii teoretice, II – Chimie pentru licee și colegii tehnologice și III – Protecția mediului s-au înscris 900 de elevi din România și Republica Moldova. Elevii fac parte din clasele IX – XII și sunt coordonați de peste 180 de cadre didactice de la 122 de unități de învățământ, din 22 de județe din România și 2 raioane din Republica Moldova.

Elevii înscriși se vor întrece atât în competiția individuală a concursului, cât și în competiția pe echipe. Rezultatele preliminare pentru competiția individuală vor fi afișate HYPERLINK „https://www.ascchemis.ro/concurs_ficpm/” pe pagina web în ziua concursului la ora 20:00.

Workshop online

În timpul desfășurării concursului, cadrele didactice sunt invitate să participe la un workshop online care are ca scop facilitarea dialogului și consolidarea relațiilor de colaborare dintre reprezentanții mediului preuniversitar și cel universitar.

La ediția din acest an, invitații vor putea asista și participa activ la prelegerile „Figuri de chimiști români”, susținută de vicepreședintele Academiei Române, acad. Bogdan Simionescu, și „Planeta verde – un vis neîmplinit(?)”, susținută de directorul Școlii Doctorale a TUIASI, prof. univ. dr. ing. Maria Gavrilescu.
După finalizarea concursului, elevii sunt invitați să participe, online, la prezentarea ofertei educaționale a facultății și la discuții cu reprezentanți din industrie și absolvenți ai Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”.

La inițiativa acad. Bogdan Simionescu, în cadrul acestui eveniment va fi decernat, în premieră, premiul „Cristofor Simionescu”, care va fi acordat unui student al Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” pentru rezultatele obținute în primii doi ani de studiu de licență, în activitățile curriculare și extra-curriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`