Prima pagină » Eveniment-Social » A avut loc deschiderea festivă a Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală pentru învățământul gimnazial, ediția 2025

A avut loc deschiderea festivă a Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală pentru învățământul gimnazial, ediția 2025

15 apr. 2025, 14:05,
Redacția BZI în Eveniment-Social

Seria evenimentelor competiționale prevăzute în calendarul Ministerului Educației și Cercetării reprezintă pentru Iași prilejul de a găzdui Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală pentru învățământul gimnazial, ediția 2025.

Oraș cu o bogată tradiție în domeniul învățământului preuniversitar și universitar, Iașiul devine, an de an, un spațiu privilegiat și captivant în care elevii din toată țara vin pentru a-și pune în valoare cunoștințele, aptitudinile și competențele dezvoltate de-a lungul anilor de studiu și formare.

Competiția se desfășoară în perioada 14-17 aprilie 2025, fiind organizată de Inspectoratul Școlar Județean Iași, sub egida Ministerului Educației și Cercetării, în parteneriat cu Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași. Astfel, la Iași sunt prezenți pentru etapa națională un număr de 150 de elevi însoțiți de profesori din întreaga țară, reprezentând 38 de unități școlare vocaționale, structurate în 7 zone geografice.

Competiția se va desfășura în sălile Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” și în Sala „Eduard Caudella” a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, pe următoarele secțiuni: pian, vioară, corzi grave (violă, violoncel, contrabas), instrumente de suflat din lemn (flaut, oboi, clarinet, fagot, saxofon, nai), instrumente de suflat din alamă (corn, trompetă), percuție, țambal și acordeon.

Programul olimpiadei a debutat pe 14 aprilie cu Festivitatea de Deschidere, găzduită, începând cu ora 17.30, în Sala de Festivități a Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” Iași. Alături de elevi și profesori au fost prezenți la acest eveniment reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Iași – prof. Rodica Leontieș, Inspector Școlar General al I.S.J. Iași, prof. Irina Petronela Florian, inspector pentru educație muzicală în cadrul I.S.J. Iași, reprezentanți ai autorităților locale – prof. dr. Luciana Antoci, prefect al județului Iași, membri ai juriului și reprezentanți ai partenerilor instituționali – prof. Bujor Prelipcean, directorul Filarmonicii „Moldova”, prof. univ. dr. Ciprian Ion, decanul Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice, UNAGE, conf. univ. dr. Florin Fondor, UNAGE, prof. Dan Partene, directorul Colegiului Național de Arte „Octav Băncilă” Iași.

Competiția va continua marți și miercuri, 15–16 aprilie 2025, cu desfășurarea probelor de concurs, și se va încheia joi, 17 aprilie 2025, cu Gala laureaților și Festivitatea de Premiere, care vor avea loc începând cu  ora 11:00.

Evaluarea va fi realizată de comisii formate din cadre didactice de specialitate, în total 7 subcomisii aferente fiecărei secțiuni instrumentale.

Organizarea acestui eveniment este susținută de partenerii noștri instituționali și culturali: Primăria Municipiului Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, precum și de parteneri media.

Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală este un moment de afirmare artistică pentru elevii pasionați de muzică, pentru care arta sunetului devine instrument de exprimare, explorare și performanță. Sub îndrumarea profesorilor lor, acești tineri talentați vor avea ocazia să interacționeze, să se cunoască și să se inspire reciproc, într-un cadru educațional de excepție, în orașul în care au performat nume precum Eduard Caudella sau George Enescu.

În spiritul bucuriei de a ne întâlni și de a celebra excelența artistică, urăm tuturor participanților mult succes și le dorim ca experiența trăită la Iași să le completeze portofoliul educațional și sufletesc cu rezultate remarcabile.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Cât costă să devii pilot în România. Salariul poate ajunge la 100.000 de euro pe an
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cronologia unei catastrofe care a lovit grav România. Efectele letale se resimt și acum
SportpeSurse
Surpriză totală în ultimul sondaj! Favoritul lui Gigi Becali nu prinde turul 2
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Era retragerilor de la bancomat devine istorie. Cum faci rost de numerar dacă îți ții economiile pe card
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`