Economic Local

A crescut numărul de locuri de muncă vacante din Iași! AJOFM a publicat o listă cu ofertele angajatorilor din diverse domenii

Publicat: 02 sept. 2021
Sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași
Obiectivul general al proiectului este creșterea șanselor de ocupare și îmbunătățirea situației pentru 1.051 tineri NEETs șomeri cu vârsta între  16 – 29 ani

A crescut numărul de locuri de muncă vacante în Iași în septembrie 2021, comparativ cu luna precedentă. AJOFM Iași a publicat o nouă listă cu posturile oferite de angajatorii din domeniile construcții, servicii sau industrie. În această perioadă sunt disponibile 812 locuri de muncă vacante

Persoanele care vor să se angajeze în Iași, în această perioadă, au la dispoziție mai multe locuri de muncă vacante. Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași, în această perioadă sunt disponibile 812 posturi în domenii precum servicii, construcții sau industrie. Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii medii, fiind disponibile 714 posturi. Alte 98 de locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii superioare care își caută un post. Unul dintre domeniile în care se fac angajări masive este cel al construcțiilor, unde se caută 181 de muncitori calificați și necalificați, dar și ingineri.

Salariile oferite de angajatori sunt cuprinse între 2.500 și 5.000 de lei, net, lunar. În domeniul serviciilor sunt disponibile cele mai multe locuri de muncă vacante, fiind vorba despre 463 de posturi. Se caută angajați în domeniul HoReCa, dar și manipulant marfă, agent de vânzări și de securitate, specialist în resurse umane, în domeniul juridic sau în transporturi, fiind disponibile 110 posturi. De asemenea, angajatorii din domeniul industriei oferă 128 de locuri de muncă.

Un domeniu în care se fac angajări masive în Iași este cel auto

În domeniul auto se fac angajări masive în această perioadă. Una dintre companiile internaționale care a angajat 100 de persoane și mai caută alți 300 de angajați este Mennekes Electric, producător de cabluri de încărcare a mașinilor electrice și hibrid, cu fabrica la Miroslava.
Un alt domeniu în care este nevoie de personal e cel de curierat. Recrutările masive de personal au demarat la începutul acestui an, când patronii din Iași au început să își revină din punct de vedere financiar, după ce restricțiile privind pandemia de Covid-19 au fost mai relaxate. Un curier din Iași poate câștiga între 2.000 și 4.000 de lei lunar. Pe lângă curieri, sunt căutați și șoferi, vânzătoare sau analist financiar. De asemenea, patronii din Iași caută confecționere, contabili sau casieri.

Zeci de ieșeni s-au angajat în 2021, după ce au finalizat cursurile de reconversie profesională organizate de AJOFM

AJOFM Iași organizează cursuri de calificare profesională pentru persoanele care vor să se angajeze ca inspector resurse umane, electrician, manager proiect sau lucrător în cultura plantelor, dar care să fie șomeri înregistrați, ce primesc indemnizație. În funcție de cerințelele din partea angajatorilor, sunt organizate periodic cursuri pentru diverse meserii cerute pe piața muncii.
Potrivit reprezentanților AJOFM Iași, rata succesului acestor cursuri organizate la Centrul de Calificare Profesională este de 60 la sută. Cei mai mulți dintre ieșenii care obțin diplomele recunoscute la nivel european reușesc să se angajeze în timpul practicii sau imediat după ce au finalizat cursurile de reconversie profesională. Una dintre ieșencele care s-a angajat la scurt timp după ce a terminat cursul de coafeză este Elena Știrbu.

Adauga un comentariu