International

A murit James Caan, actorul cunoscut din filmul „Naşul”. Starul avea 82 de ani

Publicat: 07 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A murit James Caan actorul cunoscut din filmul Naşul. Starul avea 82 de ani
Actorul a murit miercuri seara. Nu a fost precizată cauza morții și nici locația

Actorul american James Caan, care a interpretat rolul gangsterului Sonny Corleone în filmul „Nașul”, a murit la vârsta de 82 de ani, a anunțat astăzi, 7 iulie, familia sa, într-un comunicat, conform Reuters.

În declarația postată pe contul oficial de Twitter al lui Caan, se precizează că actorul a murit miercuri seara. Nu a fost precizată cauza morții și nici locația.

„Familia apreciază revărsarea de dragoste și condoleanțe sincere și vă cere să continuați să le respectați intimitatea în această perioadă dificilă”, se arată în declarație.

James Caan s-a remarcat prin interpretarea personajului Sonny Corleone în „Nașul”

Născut la New York, în cartierul Bronx, în 1940, James Caan l-a interpretat în 1972 pe Sonny Corleone în „Naşul”, clasicul film al lui Francis Ford Coppola despre mafia italiano-americană. Interpretarea i-a adus o nominalizare la Premiile Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Sonny Corleone era fiul cel mare al lui Don Vito Corleone în cartea lui Mario Puzo și în filmul regizat de Francis Ford Coppola. Un personaj aprig la mânie, care avea să își găsească sfârșitul în confruntările dintre clanuri.

Marele lui succes a venit în 1972, când l-a jucat pe Sonny în The Godfather, rol care l-a văzut nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, precum și la Globul de Aur.

Caan a fost căsătorit de patru ori

Caan a fost căsătorit de patru ori, cel mai recent cu Linda Stokes între 1995 și 2017. A avut cinci copii, dintre care unul, Scott, l-a urmat în lumea actoriei, apărând în Ocean’s Eleven, Gone In 60 Seconds și Hawaii Five-0.

Într-unul din alte mari roluri ale sale, în „Misery” (1990), adaptare a cărţii lui Stephen King, el juca un scriitor sechestrat de o femeie diabolică interpretată de Kathy Bates.

Caan a avut roluri importante în filme precum Brian’s Song (1971), Cinderella Liberty (1973), The Gambler (1974), Rollerball (1975), A Bridge Too Far (1977) și Alan J. Pakula ‘s Comes a Horseman ( 1978). A lucrat sporadic în film din anii 1980, cu interpretările sale notabile incluzând roluri în Thief (1981), Gardens of Stone (1987), Misery (1990), Dick Tracy (1990), Bottle Rocket (1996), The Yards (2000 ). ), Dogville (2003) și Elf (2003).

Adauga un comentariu