International

A murit Tanya Roberts, celebra actriţă din filmele cu James Bond

Publicat: 04 ian. 2021
colaj Tanya Roberts
A murit Tanya Roberts, celebra actriţă din filmele cu James Bond

Veste tristă în lumea cinematografiei mondiale. A murit Tanya Roberts, celebra actriţă din filmele cu James Bond. Cunoscuta actriţă a leşinat în ajunul Crăciunului, după ce ieşise la plimbare cu câinii ei. Imediat a fost dusă de urgenţă la spital şi intubata însă ieri, 3 ianuarie 2021, Tanya Roberts a pierdut lupta cu viaţa.

A murit Tanya Roberts, celebra actriţă din filmele cu James Bond

Actriţa Tanya Roberts, în vârstă de 65 de ani, a murit subit după sărbătorile de iarnă. Aceasta a jucat în celebrele filme cu James Bond, dar şi în alte filme de la Hollywood.

Un apropiat al actriţei a făcut anunţul trist al trecerii ei în nefiinţă. Acesta a declarat pentru publicaţia TMZ că Tanya a leşinat în ajunul Crăciunului, după ce ieşise la plimbare cu câinii ei. Actriţă a fost dusă de urgenţă la spital şi intubata imediat.

Ea a murit, însă, ieri, pe 3 ianuarie. Medicii au declarat că boala COVID-19 nu se afla printre cauzele morţii sale.

Ascensiunea în cariera de actorie

Înainte de a fi actriţă, frumuseţea Tanyei a ajutat-o să fie model. Ea şi-a făcut debutul în cinematografie în 1975, în filmul Forced Entry. Frumoasă blondă cu un corp de invidiat a avut mare succes şi cu rolul ei din filmele 5 şi 6 ale seriei Îngerii lui Charlie, între 1980 şi 1981, unde a fost aleasă dintre 2.000 de actriţe să o înlocuiască pe Shelley Hack.

Actriţă a interpretat-o pe Stacey Sutton în filmul din 1985 cu James Bond, numit A View to Kill, unde a jucat alături de celebrul Roger Moore.

După ce a fost numită „Bond girl”, Tanya a mai jucat şi în filme precum Body Şlam, Twisted Justice, Purgatory şi Legal Tender, al cărui scenariu a fost scris de soţul ei.

Actorul Jeremy Bulloch a murit

La jumătatea lunii decembrie a anului trecut o altă veste tristă avea să vină. Mai exact, actorul Jeremy Bulloch a murit la vârsta de 75 de ani. Starul a jucat rolul lui Bobă Fett în trilogia originală „Star Wars”. O serie de complicaţii i-au fost fatale, actorul suferind de Parkinson de mai mulţi ani. Cu o carieră de peste 45 de ani, Bulloch a jucat şi în „Octopussy” (1983), film din seria „James Bond”, şi în serialul „Doctor Who”, în anii 1970.

Actorul englez a îndurerat fanii “Star Wars” din întreaga lume.

Bulloch a fost numit “legenda” de către Daniel Logan, cel care a preluat rolul Bobă Fett în „Star Wars: Episode ÎI – Attack of the Clones”(2002). Acesta a ţinut să îl omagieze şi i-a scris următoarele rânduri: „Nu voi uita vreodată ce m-ai învăţat. Te voi iubi mereu”, a scris Logan. „Conversaţiile nu vor fi la fel fără tine. Fie că forţa să fie veşnic cu tine”.

George Lucas, creatorul “Star Wars” a spus că Bulloch „a adus combinaţia perfectă între mister şi pericol interaretarii rolului Bobă Fett”.

„Jeremy a fost un adevărat domn care a sprijinit foarte mult Star Wars şi fanii şi sunt foarte recunoscător pentru contribuţia lui la saga şi moştenirea ei”, a adăugat Lucas.

Mark Hammill, care a interpretat rolul Luke Skywalker în trilogia originală, l-a descris de asemenea drept un „gentilom englez pur, un actor minunat, o companie plăcută”.

„Am pierdut astăzi cel mai bun vânător de recompense din galaxie”, a scris Billy Dee Williams, cunoscut drept Lando Calrissian în „Star Wars”.

Adauga un comentariu