Stiri si curiozitati

Acatistul Mântuitorului izbăvitor de necazuri. Ce rugăciune să rostești pentru alungarea relelor și vindecarea durerilor trupești și sufletești

Publicat: 29 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acatistul Mântuitorului izbăvitor de necazuri. Ce rugăciune să rostești pentru alungarea relelor și vindecarea durerilor trupești și sufletești
Acatistul Mântuitorului izbăvitor de necazuri se citește cât mai des cu putință pentru iertarea păcatelor, vindecarea bolilor și liniște sufletească.

Acatistul Mântuitorului izbăvitor de necazuri are o putere tămăduitoare deosebită și se citește cât mai des cu putință pentru a avea parte de ocrotirea divină. Acest acatist este făcător de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. La vreme de întristare și deznădejde, citirea acatistului către Mântuitor este de mare folos și îl ajută pe cel greu încercat de probleme să își păstreze credința statornică. Iată ce rugăciune să rostești pentru alungarea relelor și vindecarea durerilor trupești și sufletești.

Acatistul Mântuitorului izbăvitor de necazuri

Atunci când suntem copleșiți de neputință, deznădejde și necazuri este bine să rostim câteva rugăciuni vindecătoare și cu efect imediat. De grabnic ajutor în cele mai grele momente ale vieții noastre este Acatistul Mântuitorului izbăvitor de necazuri. Acesta se citește cât mai des cu putință pentru a avea parte de binecuvântarea tuturor forțelor cerești, de spor în toate și de înțelegere cu cei dragi. La vreme de deznădejde, boală și disperare, Acatistul Mântuitorului are un efect imediat.

„Până când, Doamne, mă vei uita, până în sfârşit? Până când vei întoarce faţa Ta de la mine? Până când voi îngrămădi gânduri în sufletul meu, durere în inima mea ziua şi noaptea?”, se întreba David proorocul, cuprins de tulburare. Dar când sufletul său s-a veselit de milele Tale, Ţi-a cântat cu dragoste şi mulţumire: Aliluia!

Ştim neputinţele şi slăbiciunile noastre, dar ştim şi că Îţi stă în putere să ne întăreşti aşa cum L-ai întărit pe David când s-a luptat cu Goliat şi cum i-ai întărit pe sfinţii Tăi în lupta cu puterile întunericului. Pentru acesta ne rugăm Ţie.

Grijile ne apasă şi ne tulbură, îndepărtându-ne mintea de la Dumnezeu, şi sufletele noastre nu găsesc alinare. Nu este cu putinţă să scăpăm de tirania lor dacă nu ne vom îndrepta nădejdea spre Domnul, Cel ce aşteaptă să primească de la noi cântarea: Aliluia!

Doamne Iisuse Hristoase, noianul păcatelor noastre ne apasă şi zacem ca bolnavul de la Scăldătoarea Siloamului, neavând putere să intrăm în scăldătoarea pocăinţei. Ajută-ne, Tu, Milostive Doamne, să primim curajul de a părăsi şi de a urî păcatul, de a alerga la scaunul spovedaniei şi de a ne mărturisi prea multele noastre păcate.”

Pe lângă acest acatist vindecător, putem citi la vreme de necaz și suferință Acatistul tuturor sfinților. Acesta se rostește pentru iertarea păcatelor, luminarea minții și spor în toate. Pentru vindecarea bolilor trupești și sufletești este bine să citim în fiecare zi Acatistul pentru izbăvirea de boală.

Cum să te rogi pentru îndepărtarea relelor și iertarea păcatelor

Este binecunoscut faptul că rugăciunea este o cale de comunicare și comuniune cu divinitatea. Atunci când suntem copleșiți de probleme, suferință și împovărați de griji putem rosti cu mintea eliberată de gânduri negre o rugăciune de liniștire și de alungare a relelor din viața noastră. Această rugăciune se citește zilnic pentru a avea parte de binecuvântarea divină și de ajutorul forțelor cerești.

,,Doamne, viforul necazurilor se ridică asupra noastră şi au intrat ape până la sufletele noastre, dar întru Tine este toată nădejdea noastră. Tu cunoşti pricina răului care ne apasă. La Tine perii capetelor noastre sunt număraţi. La Tine deci scăpăm şi pe Tine Te rugăm să depărtezi de la noi orice rău pierzător de suflet şi să ne ajuţi a birui toate ispitele care ne învăluie, că Tu eşti în tărirea, scăparea şi izbăvitorul nostru, Hristoase Dumnezeule, şi Ţie slavă Îţi înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin.”

Acatistul Mântuitorului izbăvitor de necazuri se citește cât mai des cu putință pentru iertarea păcatelor, vindecarea bolilor și liniște sufletească. Acest acatist este de grabnic ajutor la vreme de necaz și este făcător de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

Adauga un comentariu