Local

Accident rutier cu un șofer băut, pe o stradă din Iași! Conducătorul a mers singur la Poliție, unde s-a dat de gol (Exclusiv)

Publicat: 25 ian. 2022
Un bărbat, la volanul unui autoturism, și un echipaj de Poliție Rutieră, pe o stradă
Un ieșean a fost condamnat după ce a urcat băut la volanul unei mașini și a comis un accident rutier

Un ieșean a fost pedepsit după ce, băut fiind, a comis un accident rutier pe o stradă din Iași. Astfel, magistrații l-au condamnat pe Eugen Ciobanu la 1 an de închisoare, cu amânare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului

Un accident rutier, cu un șofer băut, a avut loc pe o stradă din județul Iași! În mașină era și un copil. În urma impactului, un ieșean a fost pedepsit. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Eugen Ciobanu la 1 an de închisoare, cu amânare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

„Instanța dispune ca inculpatul Eugen Ciobanu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 50 de zile, în cadrul unei instituţii publice aflate în subordinea Consiliului Local al municipiului Iaşi”, au precizat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Eugen Ciobanu, acuzat de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, ea putând fi contestată. Procesul ieșeanului Eugen Ciobanu (72 de ani) a început pe 28 iunie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe septuagenar sub acuzația de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

„Pe 25 aprilie 2019, la ora 18:20, inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen Golf în municipiul Iași, având în sânge o îmbibație alcoolică de 1,11 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 0,96 g/l la a doua probă”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Accident rutier cu un șofer băut, pe o stradă din Iași!

Anchetatorii afirmă că, pe 25 aprilie 2019, în jurul orei 18:20, la sediul Biroului Rutier Iași a ajuns Eugen Ciobanu, care a declarat faptul că, în aceeași zi, la ora 16:15, a condus autoturismul marca Volkswagen Golf către Pasajul Galata, iar, la o intersecție, a intrat în coliziune laterală cu un autoturism marca Toyota Corolla, căruia nu i-a acordat prioritate de trecere.

Oamenii legii l-au testat pe ieșean, rezultând o concentrație alcoolică de 0,60 mg/l în aerul expirat. Mai mult, o martoră a susținut că, în mașina marca Volkswagen Golf, pe scaunul din dreapta-față, era și un copil. De asemenea, ieșeanul septuagenar a dat declarație în fața magistraților și a recunoscut comiterea faptei pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată, solicitând ca judecata să se desfășoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate de părți, potrivit procedurii aplicabile în cazul recunoașterii învinuirii. Astfel, șoferul băut a fost condamnat acum, după producerea unui accident rutier pe o stradă din Iași.
Comentarii
  • daca va ia 3 ani sa va uitati la un dosar, daca va ia 4 ani sa dati o alocatie unui copil, crapam cu zile, Domnilor Judecatori! Crapam si nu va mai platim lefurile ulra-umflate!

Adauga un comentariu