Titlurile zilei

Accident rutier cu victime, petrecut pe o stradă din Iași! La un pas de tragedie, la final de an. Unul dintre șoferi, care a urcat băut la volan, a fost încătușat

Publicat: 01 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier cu victime petrecut pe o stradă din Iași La un pas de tragedie la final de an. Unul dintre șoferi care a urcat băut la volan a fost încătușat
Un șofer care a urcat băut la volan a fost la un pas să producă o tragedie: accident rutier cu victime, petrecut în Iași la final de an

Un accident rutier destul de grav a avut loc chiar la finalul anului trecut. Oamenii legii au constatat că unul dintre șoferii implicați în impact era băut. De asemenea, la finalul anului 2021, polițiștii ieșeni au intervenit la peste 80 de incidente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost date peste 170 de sancțiuni contravenționale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracțiuni. Au fost organizate 7 acțiuni și s-a intervenit la 81 de incidente, dintre care 75 au fost sesizate prin 112. Mai mult, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 18 permise și a fost retras un certificat de înmatriculare

Un accident rutier cu victime a avut loc recent pe o stradă din Iași! La final de an, un șofer a fost la un pas să provoace o adevărată tragedie. Acesta a urcat băut la volan, așa cum aveau să descopere oamenii legii.

„Pe data de 30 decembrie 2021, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 32 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, pe 25 decembrie 2021, acesta ar fi condus un autoturism pe DE 583, în localitatea Podu Iloaiei, și ar fi intrat în coliziune cu un alt vehicul, în urma impactului rezultând rănirea celor doi conducători auto. În urma testării șoferului de 32 de ani cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul reținut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările sunt continuate”, au afirmat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Alt șofer din Iași, prins băut la volan

Tot pe data de 30 decembrie 2021, agenții din cadrul Secției I de Poliție au oprit pentru control, în municipiul Iași, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani.

„Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate”, au mai spus reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Tot pe 30 decembrie 2021, agenții din cadrul Secției II de Poliție Rurală Ciurea au oprit pentru control, pe DJ 248, în comuna Ciurea, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că tânărul nu are permis de conducere. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis, iar cercetările sunt continuate.

Controale în traficul din Iași, pentru prevenirea accidentelor rutiere

Pe de altă parte, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat la final de an 2021, pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice și prevenirea accidentelor. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.510 lei. De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere.

De asemenea, la finalul anului 2021, polițiștii ieșeni au intervenit la peste 80 de incidente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost date peste 170 de sancțiuni contravenționale, iar, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate peste 20 de infracțiuni. Au fost organizate 7 acțiuni și s-a intervenit la 81 de incidente, dintre care 75 au fost sesizate prin 112. Mai mult, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 18 permise și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Adauga un comentariu