Local

Accident rutier grav în comuna ieșeană Grajduri. Un bărbat a fost lovit mortal de un autoturism – Exclusiv, Galerie Foto, Video

Publicat: 20 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier grav în comuna ieșeană Grajduri. Un bărbat a fost lovit mortal de un autoturism - Exclusiv Galerie Foto Video
Accident rutier Grajduri

Miercuri, 20 octombrie 2021, în comuna ieșeană Grajduri a avut loc un accident rutier. Din primele informații pe care reporterii Cotidianului BZI le dețin, se pare că un autoturism a lovit în plin un pieton. Impactul a fost unul puternic, acesta fiind aruncat câteva zeci de metri în aer.

Victima este un bărbat de 42 de ani care a intrat în stop cardio-respirator în urma impactului. Din păcate echipajul medical nu a mai putut face nimic pentru acesta.

UPDATE: Oamenii legii au constatat faptul că șoferul care a provocat accidentul rutier mortal nu consumase băuturi alcoolice. Cercetările continuă pentu a se stabili cu exactitate cauzele producerii nefericitului eveniment. Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă:

La data de 20 Octombrie ac, în jurul orei 19.00, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că în afara localității Valea Satului a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești.

Din primele cercetări a rezultat faptul că un șofer, în timp ce conducea un auto pe DJ 248, pe raza comunei Grajduri ar fi surprins și accidentat mortal un pieton.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. au afirmat autoritățile ieșene.

Recomandări pentru evitarea producerii accidentelor rutiere

Oamenii legii acționează în permanență cu scopul de a reduce riscul rutier, de a combate principalele cauze care generează accidentele rutiere și de a salva vieție, dar și pentru a sancționa participanții la trafic care nu respectă regulile de circulație, fiind un real pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

Recomandările Poliției Române pentru șoferi pentru a evita producerea accidentelor rutiere:

  • Contribuie la siguranţa rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!
  • Planifică-ţi din timp călătoria! Dacă vremea este nefavorabilă renunţă la utilizarea automobilului propriu şi foloseşte transportul în comun.
  • Pe carosabil se pot forma zone alunecoase înainte ca termometrul să arate 0˚C. Ia în calcul iminenţa apariţiei poleiului!
  • Pleci la drum de sărbători? Nu risca să conduci obosit, ia pauze dese!
  • Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curăţat complet toate geamurile maşinii.
  • Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.
  • Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!
  • Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil ca dimineaţa să fi încă sub influenţă. Nu risca să conduci astfel!
  • Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.
  • Nu accepta să te urci într-o maşină condusă de un şofer băut! Anunţă imediat poliţia.
  • Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creează-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşi şi facilitează-le acţiunea!
  • Porneşti la drum lung de sărbători? Ca tine procedează alte câteva mii de şoferi! Ia-ţi o rezervă de timp!

 

 

Adauga un comentariu